Novak Đoković je deveti put osvojio Australijan open, podigao je 18. grend slem trofej i još jednom pomerio granice u Melburnu.

Tri seta i manje od dva sata bilo je dovoljno da svetski broj jedan razbije Danila Medvedeva, i da popravi savršen učinak u finalima Australijan opena na 9-0.

PROČITAJTE JOŠ

Jednostavno, Đoković je bio jači od svega na svom omiljenom terenu. Pobedio je sve rivale, i povredu, izdržao sve „bočne vetrove“ – pokazao da mu nema ravnog kada kroči na terene u Melburnu.

“Hvala svima zbog energije koju mi dajete. Ima pomešanih osećaja, kada sam dolazio ovde, povukli smo liniju i ovo je uspešno za organizatore. Čestitam, nije bilo lako, izazovno je organizovati na više nivoa. Moraju da budu svi ponosni na sebe, dozvolili su nam da dođemo i igramo. Hvala vam što ste omogućili da se ovaj turnir desi. Hvala i ovom terenu, Rod Lejver Areni. Volim te svake godine sve više, ljubav se nastavlja“, poručio je, između ostalog, Đoković posle finala, uz zahvalnost svima kojima treba.

Koliko je veliki šampion svedoči i to da su mu poklonili i onih od kojih se to ne očekuje, kao što je Ben Rotenberg, a i Mats Vilander je znao da pohvali Novaka.

I mnogo toga još zanimljivog obeležilo je finale u Melburnu, uz izbacivanje demonstrantkinja sa tribine, te zvužduke prilikom dodele pehara.

Na kraju, uz pozdravne reči, Nole je potpisivao srpske zastave i ostale rekvizite navijača, a Nova.rs vam je na jednom mestu spremila šta je sve obeležilo finale na „Rod Lejver Areni“.

SVE O FINALU ĐOKOVIĆ – MEDVEDEV

Đoković: Niste bili fer, ali nije vam prvi put

Đoković razneo Medvedeva za 9. tron u Melburnu VIDEO

Ivanišević napao kritičare: Dobro znam kakav bol oseća Novak

Đoković poklonio reket drugarici iz škole FOTO

Novak se osvrnuo na traumu sa US Opena: Mučilo me je to…

Novak zaboravio pehar potpisujući Srbima zastave VIDEO

Vilander: Vau! Novak je malo “štucao”, a onda postao žestok

Najveći mrzitelj poklonio se Novaku: Najbolji kog sam gledao

Skandal na finalu Australijan opena FOTO/VIDEO

Ivanišević crven u licu, neverovatna euforija u štabu FOTO

Novak posle titule: Danile, pričekaćeš još na pehar

Medvedev: Da vam ispričam zašto je Novak za mene bog

Neprijatan deo dodele pehara: Zvižduci se orili Melburnom

ATP objavio listu na kojoj su Rafa i Rodžer iza Novaka

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram