Novak Đoković dva puta u mesec dana pogodio je linijskog sudiju u glavu
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Teniske linijske sudije bi ubuduće mogle u opremi za američki fudbal da prate mečeve Novaka Đokovića, ali i malo više da prate njegove udarce.

Nekome se u karijeri ne dogodi da dvaput pogodi sudiju lopticom u glavu, a najboljem teniseru sveta desilo se dvaput u samo mesec dana.

Prvi put je Đoković bio šokantno diskvalifikovan sa US Opena, dok je drugi slučaj bio tokom poena, pa je „preživeo“ na Rolan Garosu.

PROČITAJTE JOŠ

Prosto je neverovatno šta se Novaku dogodilo i u Njujorku, i u Parizu. I u obe situacije linijske sudije definitivno nisu bile na visini zadatka.

Jedan od zadataka im je, pored toga da vide da li je loptica „unutra“, da li „kači“ liniju ili je u autu, i da izbegavaju loptice.

Odnosno, da stalno prate šta se dešava na terenu. To adekvatno nije radila ni Laura Klark na US Openu, niti njen kolega na Rolan Garosu.

Istina, ni Novak nije bio najpažljiviji, već je u Njujorku nehotice i nešto jače vratio lopticu iza sebe koja je nesrećno pogodila sudiju Klark.

Pravila su jasna i neumoljiva, zbog toga što je pogodio sudiju u glavu van poena bio je automatski diskvalifikovan sa turnira zbog “nasilničkog ponašanja”.

Na Rolan Garosu – slična, ali ipak dovoljno drugačija scena. Đoković je u nameri da uhvati udarac Karena Hačanova pogodio linijskog sudiju, koji je gledao u potpuno drugom pravu od onoga gde je bio srpski as.

Srećom, ovaj put je sve bilo tokom poena, pa Nole nije bio ugrožen, već je nesmetano mogao da nastavi pohod ka 18. grend slem trofeju.

Novak je sigurno naučio lekciju i možda samo promil šanse postoji da mu se isto dogodi, ali bi i sudije morale više da obrate pažnju na ono što se dešava Jer, to im je zaduženje, i da prate, i da izbegavaju loptice.

U suprotnom, šala sa društvenih mreža mogla bi da postane realnost.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar