Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Radmilo Armenulić, teniski stručnjak i bivši selektor Dejvis kup tima naše zemlje, smatra da je Novak Đoković opravdano diskvalifikovan sa US Opena.

Prvi teniser sveta izbačen je sa grend slema u Njujorku! Šok, neverica, ali – propisi su propisi, kaže struka.

„Desilo se to što se dogodilo. Nije Novak to trebalo da uradi. Automatski, ako pogodite sudiju, to znači diskvalifikacija“, priča Radimo Armenulić za Nova.rs i dodaje:

PROČITAJTE JOŠ

„Istina, jeste nesrećan slučaj. Šok za njega i sve nas. Istina, pomogao je US Openu da dođe na turnir i propao je sada, ali je i njemu propao“.

Iako namera prvog reketa sveta ne postoji, pravila su neumoljiva. Đoković je uradio ono što se ne radi u teniskom svetu…

„Jeste slučano bacio lopticu iz džepa… Nema publike, ali ju je bacio u pravcu sudije. I povredio je sudiju, nema disksuije, nije namerno, nije hteo, ali takva su pravila“, jasan je Armenulić.

Iskusni teniski vuk smatra da ne postoji pozadina cele priče oko izbacivanja Novaka Đokovića u meču sa Karenjom Bustom.

„Ne verujem da su hteli namerno da ga izbace. Njima je u intersu da bude tu zbog mnoih stvari. Ruku na srcu, Federer i Nadal nikad nisu uradili tako nešto. Ponele su ga neke emocije, ponele su ga neke stvari, nažalost, tako je“, u neverici je Armenulić.

PROČITAJTE JOŠ Zbog ovoga je Novak izbačen sa US Opena VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram