Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Novak Đoković nije želeo da kaže, iz poštovanja prema privatnosti, ali momenat "pet minuta slave" za porodicu linijske sudije zbog koje je diskvalifikovan sa US Opena bio jači od toga.

Mediji iz američkog grada Ovensboro, pišu da se porodica sudije koju je Đoković slučajno pogodio u pokušaju da izbaci lopticu iz džepa posle završenog gema, javila i objavila njen identitet.

PROČITAJTE JOŠ

Radi se o Lauri Klark.

„Porodica Klark je rekla za 14news.com da je ona bila linijski sudija koju je Đoković pogodio“, navodi se.

Sudija se trenutak pošto ju je pogodila loptica stropoštala na pod i krkljajući zatražila medicinsku pomoć.

Gospođa Klark je 2014. godine dala i intervju u kojoj je istaknuto da nosi „ogrlicu za zlatnim reketom i dijamantskom lopticom“, kao i da se tek 2007. postala teniski radnik.

„Teniski zvaničnik, sudija u stolici, linijska sudija, glavna sudija. Laura Klark je sve u jednom“, navodi se u tekstu portala iz Ovensboroa.

Ona je opisala i da je postala sudija pošto je jedna osoba, koja je trebalo to da radi na turniru u Evansvilu, doživela srčani udar.

„Organizatori su morali da nađu nekoga sa lokala da popuni to mesto. Svaki put kada kročimo na teren dobijamo ocene i one određuju da li ćemo se pojaviti i na kom turniru. Molila sam organizatore da radim danima kada su tu ocenjivači kako bih mogla da dobijem ocene„, navela je Klarkova.

Kako se ističe „ona je pronašla svoj put do ATP i poznaje ljude koji organizuju teniske događaje„.

Ključan momenat za ovu priču je izjava o, kako se navodi, „momentu koji će pamtiti“, sa turnira u Lujvilu.

„Servis brzine preko 200 kilometara na sat me je pogodio u usnu. Nikada nisam naučila tehniku izbegavanja i ta loptica mi je potpuno uništila usnu. Bila sam nova tada i to je verovatno nešto čega ću se uvek sećati“.

U tekstu se navodi i da ona ima „simpatiju i empatiju prema igračima i pritisku sa kojim se nose“.

„Ne postoje odluke koje nisu značajne, bilo da se radi o kvalifikacionom meču ili meču za titulu. Svaka odluka, svaki meč, svaki poen, svaki gem je ključan za nekoga“.

Da, jeste. Bio je i za Novaka Đokovića u duelu sa Pablom Karenjo-Bustom, 11. u prvom setu koji je završen gemom za Španca, na servis Srbina, koji je posle toga reagovao izbacivanjem loptice iz džepa.

Loptica je pogodila Lauru, koja izgleda i dalje nije naučila da izbegava udarce. Iako je i to jedno od zaduženja teniskih sudija. Nažalost, zbog toga Novak je diskvalifikovan sa turnira i suočava se sa mogućom suspenzijom zbog „nasilničkog ponašanja“.

Uz tenis, strast gospođe Klark su i alkoholna pića, čije fotografije deli na društvenim mrežama, uz poziv na posetu državi Kentaki.

„Svi dođite u Kentaki, zajedno sa najboljim burbonom na svetu možete da dobijete i neko odlično Z.A.B. vino“, navela je Klarkova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare