Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Nemački teniser Jan-Lenard Štruf podržao je plan Novaka Đokovića i najboljih svetskih tenisera o pomoći kolegama koji su ispod 250. mesta na ATP listi.

Štruf, koji je trenutno na 34. mestu na ATP listi, podržao je plan koji je predsednik ATP Saveta Igrača Novak Đoković pokrenuo sa kolegama.

„Sve treba gledati sa dve strane. Naravno, ni ja sada nemam prihoda, ali sam igrao dobro proteklih godina i bio sam u stanju da uštedim neki novac. Mislim da je to dobra ideja“, rekao je Štruf.

On je pohvalio najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića.

„Veoma je važno to što je inicijativa krenula od Novaka Đokovića. To pokazuje da mi igrači brinemo jedni o drugima. To je vrlo bitno, jer je od suštinskog značaja za tenis. Naravno da podržavam ovu inicijativu, jer mnogi igrači će biti u problemu jer nemaju prihoda“, dodao je nemački teniser.

PROČITAJTE JOŠ:

On je imao samo jednu zamerku, a tiče se toga od kog mesta na listi igrači imaju probleme.

„Otišao bih samo korak dalje, jer mislim da će probleme imati već oni ispod 100. ili 150. mesta. Za ostale, koji su ispod toga, sasvim je jasno da će ih imati“, rekao je Štruf.

Ni on kao ni mnogi drugi nije siguran da li će se do kraja godine uopšte igrati.

„Imam velike sumnje po pitanju održavanja Rolan Garosa i US Opena. Ne unam koliko će važiti mere zabrana putovanja. Mislim da će biti jako teško održati te turnire. Očekujem da će biti turnira na nacionalnom nivou, za međunarodne, barem još neko vreme, čisto sumnjam. Vimbldon je rano otkazan, ali oni su jedini pokriveni osiguranjem. Drugi turniri su u kasnijim terminima u godini, ali ne verujem da će se održati“, zaključio je Štruf.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar