Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Bio je opak rival Novaku i "velikoj trojci", sve dok se nije povredio i "nestao".

Švajcarski teniser Sten Vavrinka rekao je danas da je uzbuđen zbog povratka na teren na čelendžeru u Marbelji.

PROČITAJTE JOŠ:

Trostruki Grend slem šampion nije igrao takmičarski meč otkako je u martu prošle godine izgubio od Lojda Harisa iz Južne Afrike, nakon što je povredio stopalo. On je imao dve operacije i oporavio se.

Vavrinka je prihvatio vajld kartu za čelendžer koji se od 27. marta do 3. aprila održava u Marbelji. To takmičenje iskoristiće za pripremu i povratak u fizičku formu, a trenirao je sa Austrijancem Dominikom Timom, preneo je Eurosport.

„Vidim da i dalje imam u sebi ono što je potrebno da bih u budućnosti, ako stvari budu išle dobro u drugim oblastima, mogao da budem uz najbolje i da pobeđujem. Još nisam tamo gde bih želeo da budem u smislu kondicije, ali telo mi dozvoljava da treniram danima po tri, četiri sata“, rekao je Vavrinka.

„Sa Timom je to bilo dva sata intenzivnog treninga na dobrom nivou, sada to moramo da uradimo u mečevima, da ponavljamo iz dana u dan. To je cilj u narednih nekoliko nedelja, da vidimo kako stoplao reaguje u takmičenju, pošto se zbog emocija telo drugačije ponaša“, dodao je on.

Vavrinka je naveo da je srećan što će igrati u Marbelji, da je to za sada mali uspeh, ali da će situacija biti jasnija na leto, kada će videti gde je u odnosu na druge igrače.

Na početku takmičenja on će igrati protiv Šveđanina Elijasa Imera i moraće da bude na „misiji“ koju je pre šest godina imao Novak Đoković kada je pokušavao da nađe emocije i motivaciju da igra tenis na vrhunskom nivou.

„Ne spremam se za povratak kako bih se istovremeno povukao. Želim da ponovo otkrijem emocije, i dalje imam plamen u sebi koji me tera da volim tenis. Volim da igram, volim da treniram, volim težinu. Sve dok imam to, želim da nastavim još da igram, to je velika prilika za mene, još nisam zatvorio moje tenisko poglavlje“, naveo je Vavrinka.

Podsećamo, on je tri titule sa najvećih turnira uzeo na US Openu, Australijan openu i Rolan Garosu i na svakom od tih turnira je pobeđivao upravo Novaka (dva puta direktno u finalima).

BONUS VIDEO: Kecmanović nadigrao Kordu u Majamiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar