Novak Đoković sa ocem Srđanom, Foto: Starsport

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera planete Novaka Đokovića kaže da će njegov sin, ako treba, sačekati 21. grend slem titulu u Parizu.

Đoković se po broju trofeja sa najvećih turnira izjednačio sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom ove godine na Vimbldonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Imao je šansu i da ih nadmaši titulom na US openu, u finalu ga je pobedio Danil Medvedev, zbog čega se već nekoliko meseci spekuliše hoće li Novak u Melburn.

Glavna prepreka je zahtev Australijanaca da igrači i igračice budu vakcinisani, a Đoković ne želi da javno otkriva svoj status.

„Hoće li da ga puste je njihova stvar. Ako su tako odlučili neka se ponašaju. Devet puta je bio šampion Australijan opena, želi i sada da igra, ali ako mu dozvole. Uradiće ono što misli da je najbolje za njega, niko neće da mu nameće mišljenje. Šta da radimo ako ne ode… Sačekaćemo Rolan Garos i 21. Grend slem“, rekao je Srđan Đoković za K1.

Novakov otac je otkrio i kako je na najboljeg tenisera uticao spomenuti poraz od Medvedeva.

„To ga je poremetilo, ali moj sin je naučen da se sport sastoji od pobede i poraza, kako prihvataš pobedu, tako i poraze. Često sam u njegovoj karijeri govorio da kada igra loše, pa pobedi, to nije dobro“, istakao je Srđan Đoković.

Ne sumnja da Novaku Vimbldon ove godine neće biti poslednji najveći turnir.

„Osvojiće još bar dva Vimbldona i još nekoliko drugih Grend slemova. Sigurno… Ti sumnjaš u to? Ne treba da budeš stručnjak, igraće Novak još dve-tri godine, to će biti dovoljno“, rekao je Srđan Đoković.

BONUS VIDEO: Novak na utakmici Zvezde otkrio da se priprema za novu sezonu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare