Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Prvi čovek ATP-a Andrea Gaudenci izazvao je burnu reakciju mnogih tenisera zbog izjava o igračima i njihovim nastupima na turnirima iz kategorije čelendžera, najburnije je reagovao Tenis Sandgren.

PROČITAJTE JOŠ

Predsednik ATP-a je uputio oštru kritiku igračima koji igraju čelendžere i pokušavaju da se izbore za svoje mesto, da moraju da budu spremni da plate cenu učešća na turniru. Dodatni gnev kod igrača izazvao je komentar da nakon čelendžera prelaze na profesionalne turnire gde rade pravi posao, pa je ispalo da se ono pre toga i ne računa.

„Na čelendžerima bi trebalo da budete spremni da možete da ne budete ni na gubitku ni na dobitku i da platite svoju cenu. Ali, morate da budete svesni da je to nešto kao koledž. Onda prelazite na profesionalni tur gde imate pravi posao“, surovo je iskren bio Gaudenci.

Ovo je odmah naišlo na reakciju predstavnika PTPA, organizacije koju je osnovao Novak Đoković i koja je napravljena sa ciljem da se bori za prava tenisera. Oglasio se Vasek Pospišil koji sa Đokovićem vodi bitku protiv ATP-a, rekao je da se monopolizuje tenis,a korak dalje napravio je Tenis Sandgren.

„Bilo da je u pravu ili ne, ovo je smešno loš brending. Trebalo bi odmah da bude otpušten zbog ovoga“, napisao je Amerikanac na društvenim mrežama.

Gaudenci je nekoliko puta bio u „klinču“ sa Novakom Đokovićem, bilo je „otrovnih strelica“, naročito zbog Novakove borbe za tenisere preko PTPA.

Svojevremeno, Gaudenci je rekao i da se Novak ponašao „kao dete na biciklu“ zbog organizacije turnira u Beogradu.

BONUS VIDEO Komična scena Novaka Đokovića, imao minut da se pripremi za uključenje pa napravio šou 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar