Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Direktor Hopman kupa i nekadašnji teniser Pol Meknami smatra da Novak Đoković nema razloga da se prijavljuje za medicinsko izuzeće pred Australijan open.

Za njega se prijavljuje kako jedan teniser ili teniserka ne bi morali da dođu u Melburn sa potvrdom da su vakcinisani.

Kako Novak već godinu i po dana ne želi da priča o svom statusu po pitanju vakcinacije, u inostranstvu je odavno označen kao antivakser.

PROČITAJTE JOŠ:

Danil Medvedev ga brani, tvrdeći da samo hoće da sačuva svoje pravo na privatnost, a slično tvrdi i Meknami, koji je svojevremeno bio i prvi čovek Australijan opena.

„Zašto bi aplicirao za medicinsko izuzeće? Pa on je najzdraviji čovek na svetu! Samo ukazuje na svoje pravo na privatnost“, rekao je Meknami za australijske medije.

O posebnom medicinskom izuzeću tenisera odlučuje konzilijum lekara specijalista na poljima imunologije, infektivnih bolesti i opšte prakse, u saradnji sa zdravstvenim autoritetima Viktorije.

„Novak nikada nije rekao da je antivakser. Mislim, stvarno nikad nije to rekao. Ljudi tako tumače zbog načina na koji je on to izneo“, dodao je Meknami.

Australijan open počinje 17. januara, a u odbranu Srbina je stao i Kreg Tili, direktor Australijan opena.

Tili je rekao da je odnos medija nepravedan prema Đokoviću, jer su automatski počeli da pišu kako je tražio izuzeće da ne bi morao da se vakciniše protiv koronavirusa.

Podsećamo, Danijel Endrjuz, premijer Vlade Viktorije prvi je među onima koji se nalaze sa druge strane „fronta“ i koji kaže da Đoković neće moći da se „izvuče“ nevakcinisan, jer su kako je ranije govorio „pravila jasna i ista za sve“.

BONUS VIDEO: Novak Đoković o početku priprema za Australijan open

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare