Miomir Kecmanović
Miomir Kecmanović; Foto: EPA-EFE/Biel Alino

Dan odluke za naš reprezentativni tenis. U slučaju da podbaci samo jedan teniser Srbija ostaje bez završnog turnira koji se tokom novembra igra u Malagi.

Malo ko je očekivao da ćemo u petak uveče videti senzaciju, ali kako to obično biva favorit je morao negde da poklekne.

PROČITAJTE JOŠ

Da će biti baš, baš „čupavo“ videlo se odmah na prvom meču dana. Vasek Pospišil je položio reket protiv Roberta Bautiste Aguta tek nakon drame od tri setova 1:6, 6:3, 6:3. To je samo najavilo da je Kanada, aktuelni osvajač ATP kupa, došla sa mnogo ambicija u Valensiju i da se neće predati bez borbe.

Pravu senzaciju videli smo u duelu Feliksa Ože-Alijasima i Karlosa Alkaraza. Kanađanin je slavio sa 6:7(3), 6:4, 6:2 i tako doneo prvi bod Kanadi. Značilo je ovo da ekipa iz Severne Amerike i dalje ima dobre šanse za prolazak dalje jer je praktično obrisala onaj bod koji je izgubila protiv Južne Koreje u prvom kolu.

Onda je usledilo novo čudo. U dublu su Pospišil i Ože-Alijasim uspeli da savladaju Marsela Granoljersa i Pedra Martineza sa 4:6, 6:4, 7:5. Tako je Srbija došla u izuzetno nezavidnu situaciju jer Kanada sada ima jednu pobedu i jedan poraz, ali i bolji odnos poena nego naša selekcija.

Neophodno je Srbiji da slavi dva puta u singlu i jednom u dublu (tačnije da osvoji sva tri poena) da bi mogla da se plasira na završni turnir.

„Ovo je ispit za celu generaciju, jer obezbediti finalni turnir, bez Novaka Đokovića, bio bi veliki podvig“, rekao je selektor Viktor Troicki svestan izazova koji se nalazi pred njegovim momcima.

Srbija i Kanada meč igraju od 16.00, a u 15.00 će biti saopšteno ko će igrati sa kim.

BONUS VIDEO Trening Krajinovića i Kecmanovića pred Dejvis kup meč sa Španijom

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar