Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Alehandro Davidovič Fokina, španski teniser, izborio je plasman u osminu finala US Opena i poručio je Novak Đoković ima velike zasluge za njegov napredak.

Davidovič Fokina, 85. na ATP listi, pobedio je u trećem kolu Britanca Kamerona Norija sa 7:6 (2), 4:6, 6:2, 6:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je da je pre dolaska u Njujork, mladi Španac u Marbelji imao prilike da trenira sa Novakom Đokovićem.

„Zadovoljan sam radom tokom karantina i neposredno posle toga. Koncentrisali smo se na fizičku spremnu i mentalnu stranu ige. Ovo je grend slem i svaki protivnik je težak, svi su gladni pobeda posle pet meseci pauze. Najvažnije je mentalno biti spreman za sledeći duel, to je bolje nego misliti o mečevima koji bi posle mogli da dođu“, kaže Alehandro i dodaje da je imao vremena i za hobi, poput kuvanja.

Španac kaže da je dragoceno iskustvo bio rad sa Đokovićem.

„Tako sam srećan što sam trenirao sa Novakom Đokovićem, bilo je to sjajno iskustvo. Gledao sam ga ranije na TV-u, mislio sam da je on momak čista „desetka“, ali mislim da je kao osoba duplo bolji. Sve mi je olakšao, bio sam opušten trenirajući sa njim“, kaže Davidivič Fokina.

Smatra da mu je to pomoglo da napreduje.

„Učite mnogo, trenirate naporno dva sata i udarate svaku lopticu baš tamo gde treba. Mentalno, Novak je neverovatan. Treniranje sa njim je ostavilo snažan utisak na mene i pomoglo mi da vidim gde sam sa svojom igrom. Mislim da sam vrlo agresivan igrač, mada bih morao da budem stalniji i ne tako besaan kao pre. Nisam tako opušten, imam svoju luckastu stranu, ali radim na tome da budem mirniji na terenu“, zaključio je španski teniser.

Jedan poen iz prvog seta u meču trećeg kola sa Norijem, bio je posebno lep. „Hot-dog volej“, tako su ga nazvali posle meča. Zaista prelepo!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar