Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Francuz Korentan Mute plasirao se u treće kolo US Opena pošto je dobio nastavak prekinutog meča iz četvrtka protiv Dana Evansa, 4:6, 6:3, 7:6 (5), 7:6 (1).

Tako je Francuz ostvario svoj najbolji rezultat na US Openu, pošto je u prethodna dva puta igrao samo prvo kolo.

Mutea u trećem kolu čeka Kanađanin Feliks-Ože Alijasim koji je prethodno eliminisao bivšeg šampiona turnira, Britanca Endija Marija.

PROČITAJTE JOŠ:

Mute je na taj način učinio da Velika Britanija ostane bez predstavnika u muškom singlu, jer je istog dana, ali u trećem kolu poražen i Kameron Nori, koji je u prvom kolu bio bolji od devetog nosioca, Dijega Švarcmana.

Od Norija je u meču trećeg kola bio bolji Novakov sparing partner iz Marbelje, Španac Alehandro Davidovič Fokina koji je slavio sa 7:6 (2), 4:6, 6:2, 6:1.

Podsećanja radi, Nori i Evans su poslednjih dana bili među najglasnijim kritičarima novoosnovane asocijacije tenisera, PTPA, iza koje stoje Novak Đoković i Vasek Pospišil.

„Neću potpisati to parče papira. Nije momenat za to. Ne razumem o čemu se glasa, za šta se stvarno zalažu. Samo su napravili novu grupu. Ali šta rade? Nije kao da imaju neku poziciju u sportu. Ako igrači iz Top 10 ne potpišu, znači li da neće igrati zbog te nove unije? Ne radi se o glasanju. To je potpisivanje parčeta papira iza kog ne stoji mnogo“, rekao je Evans pred početak turnira.

Kako god bilo, asocijacija je osnovana, a kakva će još biti budućnost, videćemo po završetku US Opena.

REZULTATI

Teniseri:

Davidovič Fokina – Nori 7:6 (2), 4:6, 6:2, 6:1

Gofan – Krajinović 6:1, 7:6 (5), 6:4

Mute – Evans 4:6, 6:3, 7:6 (6), 7:6 (1)

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar