Foto: Screenshot / Youtube / ESPN

Džon Mekinro, čovek koji je u istoriji tenisa ostao upamćen kao loš momak, kao da bi hteo da tu ulogu preuzme Novak Đoković.

Amerikanac je posle diskvalifikacije srpskog tenisera sa US Opena istakao da će „Novak zauvek ostati upamćen kao loš momak“.

PROČITAJTE JOŠ

Na to je burno reagovao Stiven A. Smit, jedan od najpopularnijih sportskih komentatora u SAD.

„Ja sam zgrožen, a biću oprezan kada kažem ono što ću reći. Džon Mekinro je izvanredan teniski stručnjak. Ako se tačno sećam četiri puta je bio najbolji teniser na svetu, ima jedan Grend slem… Znamo sva njegova dostignuća. Bio je bio vatren momak. To znamo. Ali on nikako ne može da se pojavi na televiziji i priča kako ga je Đoković razočarao. Pomislio sam odmah, šta? Džon Mekinro? Isti onaj Džon Mekinro koji se svađao sa sudijama?“, upitao je Smit.

On je istakao da je Đoković pogrešio, ali da nije Mekinro taj koji sme da upućuje kritike.

„On je u njegovo vreme radio još šokantnije stvari nego što je ovo bilo. Đoković je napravio grešku. Ne pokušavam da ga opravdam. Bilo je slučajno. Nije ni gledao u sudiju“, istakao je Smit.

Komentator je potom istakao da je najboljeg tenisera sveta trebalo više poštovati.

„Imamo globalnu pandemiju, top igrače koji nisu hteli da učestvuju i imamo najboljeg igrača na svetu koji se pojavio da igra za vreme pandemije, kada nije ni morao. I izbacili ste ga. Šaljete ga kući zbog jedne nenamerne greške. Mora da se šalite sa mnom. To nije uradio namerno. Stvarno nije. Kaznite ga, oduzmite mu poen ili set, ali da ga pošaljete kući… To je za mene neverovatno nemotreno i uznemiravajuće je za svakog pravog teniskog navijača. Ako gledate tenis, da li možete da poželite da gledate nekog drugog umesto Novaka na terenu. To je bila nezgoda, nikako nameran udarac“, istakao je Smit.

I nije odustao od svog stava, uprkos opaski koleginice da je Đokovićev potez bio „zastrašujući“.

„Onda je trebalo da prekinu meč, da sačekaju dan, dva i da se vrate. Dođavola, ja hoću da gledam Novaka, jednog od najboljih u istoriji ovog sporta!“, zaključio je Smit.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare