Foto: Screenshot / Nova S / Probudi se

Novak Đoković je diskvalifikovan sa US Opena i takva odluka organizatora je ostavila ogroman prostor za polemiku.

To je bila tema i u Jutarnjem programu TV Nova S, „Probudi se“, a svoje stavove su izneli sportski direktor Teniskog saveza Srbije Aleksandar Bolić i komentator Sportkluba Ivan Govedarica.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da je odluka nažalost bila onakva kako pravila predviđaju, to je jedan splet nesrećnih okolnosti i glavni sudija turnira nije imao drugu opciju. Ta lopta je mogla da ode tri centimetra od gospođe, mogla je da je pogodi u ruku, nogu, da ona posle ostane na nogama i da pokaže da je dobro. Tada bi se sve završilo na drugačiji način“, rekao je Bolić.

Govedarica je dodao da je bilo mnogo primera, i jednih i drugih, ali da je donošenje odluka u ovim okolostima i dalje stvar „sive zone“.

„Ključna reakcija je gospođe na liniji, hipotetički, nikada nećemo znati, da je ostala na nogama i signalizirala da je sve u redu, sigurno je da ne bi bilo ničega, nastavio bi se turnir… Ali, kada se sve desilo tako kako se desilo, to zaista jeste jedan neoprezan Novakov potez“, kaže Govedarica.

Kako je istakao, ne bi trebalo smanjiti odgovornost Đokovića time što će se pronaći drugi primeri gde igrači nisu kažnjeni.

„Ima onih koji jesu, ima i onih koji nisu, postoji određena doza dvostrukih aršina o kojima može da se priča. Tema je višeslojna, ali ako izloujemo ovaj sličaj, odluka je bila onakva kakva je trebalo da bude“, kaže Govedarica.

Bolić je dodao da snimci koji su se pojavljivali, a kojima se tvrdi da Rodžer Federer i Rafael Nadal nisu kažnjivani zbog sličnih situacija, navodi da se radi o drugačijim okolnostima.

„Kod Federera i Nadala se dogodilo da su pogađali skupljače loptica tokom poena, sada se stvar desila posle završenog poena i drugačije se ocenjuju ti slučajevi. Ranije su diskvalifikovani i Serena, Mekinro, Henman, ali da Novak smeta, smeta. Uzmite četiri Grend slem države, one moraju da se prisete kada su imale šampiona Grend slem turnira“, ističe Bolić.

Kako je istakao, odluka je bila po pravilima, ali postoji i jedna nijansa koja upada u oči.

„Meni se ne dopada to što se Novak šest meseci borio za igrače bez prihoda, a niko osim Saše Zvereva nije rekao da je odluka prestroga, svi su rekli da je odluka ispravna…“, zaključio je Bolić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare