Foto: EPA-EFE/LUKAS COCH

Džon Mekinro jako dobro zna šta znači biti izbačen sa turnira. Amerikancu, bivšem broju jedan, to se takođe dešavalo.

Jedan od takozvanih „loših momaka“ svetskog tenisa, čuvena „teniska prznica“, pre 30 godina na Australijan Openu doživeo je diskvalifikaciju u meču protiv Šveđanina Mikaela Pernfornsa.

PROČITAJTE JOŠ:

Tada je imao tri opomene za kršenje pravila ponašanja, ali Mek se tu malo zabrojao, sudija je postupio po pravilima i zbog uznemiravanja linijskog sudije, lomljenja reketa i psovanja glavnog sudije, diskvalifikovao Amerikanca koji je bio ubeđen da je imao samo dve opomene.

PROČITAJTE JOŠ: Beker: Najteži momenat u Novakovoj karijeri

„Pritisak ga je slomio. Mnogo toga se dešavalo van terena. Očigledno je da ga je to pogodilo i sad, dopadalo mu se to ili ne, smatraće ga do kraja karijere lošim momkom. Biće interesantno kako će se nositi sa tim“, kaže Mekinro.

On kaže da mu je zenimljivo da vidi kako će se sad Novak ponašati u novim okolnostima.

„Nisam rekao da se neće oporaviti od ovoga. Ako prihvati tu ulogu, mogao bi apsolutno da se oporavi. On juri istoriju, pokušava da stigne Rafu Nadala i Rodžera Federera. Mlađi je, svi to znamo. Ima jop mnogo toga da uradi, ali ovo je mrlja u karijeri koju neće moći da obriše, sviđalo mu se ili ne. Sve je u tome kako će se nositi s tim i ići napred. Kakva će biti reakcija drugih tenisera? Kakva će biti reakcija navijača kada budu počeli da se vraćaju u teniske arene? To su sve stvari na koje nemate odgovor… Začuđen sam da je uradio nešto tako nepromišljeno u toj situaciji kad je bio nedvosmisleni favorit“.

ESPN tvrdi da je Novak već na putu ka Rimu gde će igrati pred nastup na Rolan Garosu.

Big Mek kaže da ga je to podsetilo na incident iz 1981. i meča između njega i Bjerna Borga u finalu US Opena, kada je Šveđanin izgubio i nikad više nije igrao na grend slemu.

„Ima šansu na Rolan Garosu, videćemo šta će biti tamo.“

Podsetio je i da nije dobro što se Novak nije pojavio na konferenciji za štampu.

„Morate da se ponašate odgovorno, ovo je smešno. Nema smisla da se ne pojavi jer sam u prošlosti video kako preuzima odgovornost kada mu nije išlo, u ovom slučaju nije tako i to što se nije obratio medijima samo pogoršava stvar. Izvinio se preko Tvitera na putu ka avionu, to nije dovoljno dobro. Ipak, dogodilo se“, rekao je Mekinro.

Bivša velika šampionka, Kris Evert, kaže da je ovo bilo teško leto za broja jedan.

„Imao je baš teško leto i bio je nemaran na mnogo načina, počevši sa Adrija Turom. Bez držanja distance, maski, pokupio je koronavirus. U glavama mnogih je to bilo nesmotreno i sada se dogodilo ovo. Napravio je užasnu grešku, ali nije bilo namerno. Mislim da su navijači takvi da sve opraštaju pa će i ovo proći“, zaključila je Evertova.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare