Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Teški dani za poznatog tenisera

Mikael Imer, poznati švedski teniser, suspendovan je iz tenisa na 18 meseci nakon što je tri puta propustio da se pojavi na antidoping testiranju.

Naime, njemu nikada nije pronađena nedozvoljena supstanca, ali je u periodu od 12 meseci tri puta izostao sa testiranja, što je bilo dovoljno za kaznu. Međutim, Imer je najpre oslobođen optužbi, ali je na kraju ipak kažnjen.

PROČITAJTE JOŠ:

Šveđanin se o celom slučaju oglasio na društvenim mrežama.

„U januaru 2022, ITF me je optužio za potencijalno kršenje antidoping pravila jer sam imao tri propuštena pokušaja testiranja van takmičenja u periodu od 12 meseci. Borio sam se protiv te optužbe na ročištu, a odobrio me je nezavisni tribunal od tri arbitra u junu 2022. ITF je uložio žalbu na tu odluku uprkos činjenici da su tri nezavisna arbitra koja su me oslobodila imenovana prema njenim pravilima, i zatražio je od Suda sportske arbitraže da donesem drugačiju odluku o istim činjenicama prema kojima sam već bio oslobođen. Juče sam saznao da me je Sud za sportsku arbitražu suspendovao iz profesionalnog tenisa na 18 meseci, iako nikada nisam koristio niti bio optužen da koristim zabranjene supstance. Pošto sam već jednom bio očišćen, i svesrdno stojeći pri tome da ne smatram da je treći prekršaj počinjen, smatram da je njihova odluka da mi sude ponovo i naknadno me proglase krivim, nepravednom. Povrh svega, teško mi je da shvatim da su smatrali da je suspenzija od 18 meseci pravedna kazna. Razumem da su ova pravila postavljena da zaštite integritet našeg sporta i da su tu s razlogom. Međutim, ne verujem da sam prekršio ta pravila, a moja savest je čista sa Bogom kao svedokom“, napisao je Imer na društvenim mrežama.

Imer je na nedavno završenom Vimbldonu napravio čudo, pošto je pobedio jednog od favorita, Tejlora Frica, i to nakon preokreta od 0:2 do 3:2.

Imer je trenutno 51. na ATP listi, ali ga izvesno očekuje veliki pad.

BONUS VIDEO Čišćenje murala Novaka Đokovića na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare