Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Druga teniserka sveta, Rumunka Simona Halep, otkazala je učešće na predstojećem turniru Premijer serije u Indijan Velsu.

Turnir u Kaliforniji počinje 11. marta a Halepova se još nije oporavila od povrede stopala. Pod velikim znakom pitanja je i njen nastup na takmičenju u Majamiju od 24. marta do 4. aprila.

„Nažalost, moram da se povučem sa jednog od mojih omiljenih turnira, jer imam problema sa stopalom već mesec dana. Otuda, moram da odmorim još nekoliko dana ne bi li bol utihnuo. Baš mi je žao, ali vidimo se, nadam se u 2021. godini“ izjavila je šampionka Vimbldona.

Simona je u Indijan Velsu slavila 2015. kada je u dinalu pobedila Jelenu Janković. Nedavno je osvojila i turnir u Dubaiju, ali od tada nije igrala.

Osim Halepove, u Kalifornijskoj pustinji neće biti ni Nemice Anđelik Kerber koja je prošle godine igrala u finalu. Ona ima problem sa povredom leve noge.

„Moje strpljenje je bilo na ispitu protekli dana, i dalje se oporavljam. Nadala sam se da ću biti spremna za Indijan Vels i Majami, ali moj medicinski tim me je posavetovao da ipak produžim sa odmaranjem. Hvala svima na podršci, vidimo se uskoro na terenu“, poručila je Kerberova na svom Instagram profilu.