Foto: EPA/FILIP SINGER

Žil Simon, nekada šesti na ATP listi, ponovo je stao u odbranu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, za kog je rekao da radi u najboljem interesu tenisera.

Simon je u intervjuu za „L’Ekip“ rekao da napadi u medijima na Novaka Đokovića nisu korektni i da su mnogi od njih usmereni tako da pomognu Rodžeru Federeru da ostane na vrhu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Čovek ima taj osećaj da ako on sruši Rodžerov rekord da će to povrediti sve. To se takođe može videti po publici, na terenu, u finalu Australijan opena. Ljutnja na Novaka je velika greška. Mnogi navijači ga ne smatraju tako važnim kao što su Federer i Nadal“, kaže Simon.

Francuz je zamerio Federeru i to da se ne zalaže dovoljno da se poboljšaju uslovi za tenisere i dodaje da mu nije mnogo stalo da bude njihov reprezent.

„Imam taj utisak kao da Rodžeru ne znači tako mnogo da predstavlja igrače. A opet, ako postoji glas autoriteta, onda je to njegov! U ovom momentu, najautoritativniji bi trebalo da bude glas Đokovića, koji ima tu ulogu predsednika u ATP savetu igrača. Dopada mi se Rodžer, volim i Rafu. Ali kada je reč o Federeru, priča se samo o njegovim pozitivnim stranama, a kod Novaka o propustima. To je zbog te medijske igre. Verujem da Novak pokušava da se bori sa komplikovanim stvarima u generalnom interesu nas igrača“, kaže francuski teniser.

Momak iz Nice kaže da postoji svesna namera da se srpski teniser diskredituje u medijima.

„Žao mi je zbog te cele priče o Adrija turu jer, uz jednu napravljenu grešku, sve je palo u vodu. Sada im je lako da kažu, ‘molim vas, ne slušajte više Novaka Đokovića!“, poručio je Simon.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram