Serena Vilijams
Serena Vilijams; Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

I dok se čitava planeta bavila pitanjem da li će Novak Đoković igrati na Australijan openu, javnost je iznenadila odluka Serene Vilijams da 2022. godine ne dođe u Melburn.

PROČITAJTE JOŠ

Iako nije bilo mnogo informacija o zdravstvenom stanju Vilijamsove, očigledno 40-godišnja igračica prolazi kroz ozbiljne probleme.

Ona je sedam puta bila šampionka na ovom turniru (2003, 2005, 2007, 2009, 2010, 2015. i 2017. godine), ali se ne nalazi na listi igračica koje će se od 17. do 30. januara takmičiti na ovom turniru.

Viljamsova se dugo opraštala od publike nakon poraza u polufinalu prošle godine. Tada je u jednom trenutku rekla „Ako ikada budem kazala zbogom, neću ti reći nikome“.

Nije prošlo dugo, a onda se i sama oglasila.

„Prateći savet mog medicinskog tima, odlučila sam da se povučem sa ovogodišnjeg Australijan opena. I dok ovo nikada nije laka odluka za mene, nisam ni blizu nivoa na kome bi trebalo da budem fizički da bih mogla da se takmičim. Melburn je jedan od mojih omiljenih gradova za posetu i radujem se igranju na Australijan openu svake godine. Nedostajaće mi da vidim navijače, ali sam uzbuđena zbog povratka i takmičenja na najvišem nivou“, rekla je Vilijamsova.

BONUS VIDEO Meč poen Đokovića protiv Rubljova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar