Foto: EPA-EFE/JAMES ELSBY

Brazilski teniser Tijago Sejbot Vajld, prvi teniser koji je bio pozitivan na testu na koronavirus, pod istragom je vlasti u toj zemlji.

On je samo pre nekoliko dana objavio da je bio pozitivan na testu na koronavirus i otuda mu je određen karantin.

Međutim, iz Brazila stižu vesti da je 20-godišnji teniser, koji je trenutno 114. na svetskoj listi, svojevoljno napustio izolaciju, pa je sada pod istragom.

PROČITAJTE JOŠ:

„Primili smo niz pritužbi kako je teniser Tijago Sejbot Vajld prekršio norme ponašanja u ovakvim situacijama, pa smo pokrenuli istragu.  Tražili smo i od drugih organa da se uključe u istu. Sve je počelo video snimkom u kojem on sam priznaje da je pod infekcijom, što znači da mora da bude izolovan. Od tada, stiglo je nekoliko pritužbi kako je pre tog snimka viđen na raznim lokacijama u gradu, tako da ispitujemo da li ima elemenata za krivično gonjenje. Vlada i ministarsto zdravlja su propisali određene norme ponašanja i svako ko ih bude kršio suočiće se sa posledicama“, rekao je portparol držane policije u oblasti Parana.

Ukoliko se utvrdi namera kršenja zakona, kazna za onog ko počini prekršaj može da bude između mesec i godinu dana.

Sejbot Vajld je poslednji meč ove godine igrao u Australiji, na susretu kvalifikacija Dejvis kupa, tada je izgubio u tri seta od Džona Milmana.

S druge strane, tenisera je pohvalila nekad prva igračica sveta, Amerikanka Lindzi Devenport.

„Pozdravljam njegov potez da se tim da je bolestan izađe u javnost, on je prvi teniser pozitivan na testu. To nije bilo lako uraditi. Sa situacijom koju imamo u Italiji, Španiji i Francuskoj, mislim da će biti još dosta užasnih priča kroz šta sve igrači prolaze. Ovo je za sve veliki poziv na buđenje, ako već nisu dovoljno alarmirani“, izjavila je Amerikanka.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram