Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Američka teniska federacija (USTA) izdala je saopštenjem povodom spornog odlaganja početka meča između Francuza Adrijana Manarina i Nemca Aleksaandera Zvereva.

Meč trećeg kola US Opena u muškom singlu trebalo je da krene u 20.30 po centralnoevropskom vremenu, ali je početak stalno pomeran sve dok se igrači oko 23.15 nisu pojavili na terenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Bilo je mnogo spekulacija oko toga šta se stvarno dešavalo iza scene, ali najverovatnije je da je došlo do spora oko toga da li Manarinu treba dozvoliti da nastavi da se takmiči, što je apsurdno ako je već pre ovog odigrao dva meča na turniru.

PROČITAJTE JOŠ: Šou u Nujorku: Manarino čekao dozvolu da izađe na teren

Veruje se da zdravstvene institucije grada Njujorka nisu želele da Francuz nastavi da se takmiči pošto je bio pre početka turnira u kontaktu sa Benoom Perom koji je kasnije bio pozitivan na korona testu.

„Meč Zverev – Manarino je odlagan dok je trajao dijalog sa zdravstvenom organizacijom tokom dana. Komunikacija sa igračima dešavala se tokom popodneva, kako bi stalno bili informisani šta se dešava. Imajući u vidi osetljivog zdravstvenog trenutka, USTA nije u stanju da objavi druge detalje“, stoji sa u saoptenju USTA.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar