Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Aslan Karacev i dalje je najveći hit Australijan opena! Ruski teniser je kao 114. igrač sveta došao do polufinala u Melburnu, pobedivši Grigora Dimitrova.

PROČITAJTE JOŠ

Bilo je 2:6, 6:4, 6:1, 6:2 za ruskog igrača koji je prvo bio „tajno oružje“ za rusko osvajanje ATP kupa, a taj turnir doneo mu je dragoceno samopouzdanje na veliku scenu u Melburnu.

Uz sve kvalitete koje je pokazao, imao je i jednu olakšavajuću okolnost, Grigor Dimitrov borio se protiv povrede i pod lekovima je odigrao duel do kraja, ne želevši da preda.

Džentlmenski i sportski, 21. igrač sveta je „pregrmeo“ bolove kako bi na kraju pružio ruku rivalu, bilo je i lekarskih pauza da bi mu se ukazala pomoć, ali je bilo jasno da ništa neće zaustaviti ruskog igrača, kome je na ovom duelu sudila Marijana Veljović.

Sada Karaceva čeka izazov karijere, igraće protiv Aleksandra Zvereva ili Novaka Đokovića, njihov meč je na programu u 10.30 po našem vremenu.

Karacev je prvi igrač u Open eri koji je došao do polufinala Grend slema na svom debiju, i to preko kvalifikacija, pa nema sumnje da ga niko neće potceniti.

Sa druge strane kostura takmičenja, za polufinale se u sredu bore Rubljev i Medvedev u 5.00, u 9.30 se suočavaju Cicipas i Nadal.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare