tim henman novak djokovic kombo
Tim Henman i Novak Đoković. Foto: EPA-EFE/CRAIG GOLDING, DAVE HUNT

Legenda tenisa Tim Henman pričao je putem video intervjua za Nova.rs i naglasio da je Novak Đoković i pored svih problema i dalje prvi favorit za osvajanje Australijan opena.

Povrede, strepnja, nervoza, Miloš Raonić, slika „lošeg momka“ u svetu, priprema za Aleksandra Zvereva i četvrtfinale… Burne dane ima najbolji teniser sveta u Melburnu, odakle bi mogao da se vrati sa 18. grend slem titulom.

U to veruje i čuveni Tim Henman, koji je opširno odgovarao na pitanje srpskih i inostranih medija, na startu druge nedelje Australijan opena.

PROČITAJTE JOŠ

Zašto se pravi takva slika o Novaku Đokoviću oko povrede, šta je razlog takvog tretmana?

„Novak obara sve rekorde u Melburnu i to je fenomenalno. Ova godina je posebno izazovna za sve, najviše zbog povreda igrača, karantina i skraćenih priprema. Kada je reč o povredi Đokovića, teško da znamo šta je tačno bilo, a spekulacije su brojne. Ulazimo u drugu nedelju turnira i želimo da gledamo najbolji tenis od najboljih igrača. Sigurno da je Novak imao u mislima manje probleme oko povrede, ali… Uradio je dobar posao, prebrodio povrede, pobedio i sumnje i našao svoj put kroz sve to“, poručio je Henman na startu video intervjua kojem je prisustvovala i Nova.rs, posredstvom Eurosporta.

Da li je Đoković i dalje glavni favorit za osvajanje titule?

„Đoković je favorit broj jedan. Najbolji je na svetu, obara rekorde u Australiji iz godine u godinu i mislim da je i sada, pored svega, glavni favorit da osvoji trofej“, jasan je bio Henman na pitanje Nova.rs.

Kako će mu biti protiv Aleksandra Zvereva u četvrtfinalu, i kako gledate na njegov deo žreba do finala u odnosu na stranu Rafaela Nadala?

„Protiv Zvereva će mu biti jako teško, posebno jer sjajno servira. Prvi servis mu je izuzetno snažan, dok je drugi nešto lakši. Četvrtfinale ne može da bude lako ni za koga, pa ni za Novaka, ako prođe dalje čekaju ga Dimitrov ili Karacev, što je lakše. Kad se podvuče crta i pogleda i Nadalova strana žreba, u ovoj fazi turnira svako igra sjajno i nema lakih mečeva, ali Đokovićevo iskustvo bi moglo da bude presudno“, poručio je Henman na pitanje našeg portala.

Foto: Printskrin Zoom

Zašto na Novaka u medijima širom sveta gledaju kao da je neki loš momak?

„To je interesantna tema za sve nas. Kada sam ja igrao, na primer, kao Britanac na Vimbldonu na nižem nivou, uvek sam osećao da je važno da se fokusiram na sve ono što mogu da kontrolišem. Nisam brinio o bilo čemu drugom, nisam trošio energiju, jer ne mogu da utičem na to. Novak je svetski broj jedan, obara rekorde i 100 odsto mentalno treba da bude fokusiran samo na ono što može da kontroliše. Za sve ostalo sam iznenađen da i 1 odsto energije i svog vremena troši na te stvari… Za mene to nije važno, jer ne može da se kontroliše, ali to je samo moje mišljenje“.

Da li je Danil Medvedev najveća pretnja Đokoviću i Nadalu u Melburnu, i šta je potrebno da bude na njihovom nivou?

„Ako neko iz mlađe generacije može da osvoji Australijan open, onda je to Medvedev. Igra na izuzetno visokom nivou, a njegova igra je malo neobična – servira agresivno, udara često vrlo ravno. Nekada deluje da je van balansa, ali uz iskustvo igranja finala US Opena (2019) i osvojenog Završnog mastera (2020), veruje da njegovo vreme dolazi. Biće vrlo interesantno videti šta će se desiti i to je za mene lepota sporta, nije kao film koji ima scenario, zato je zanimljiv svaki dan, svaki meč, jer moraju da se dokazuju zašto su bolji od protivnika“, poručio je Tim Henman.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar