Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Mladi Danac od svakoga želi da pokupi ono najbolje

Holger Rune privukao je pažnju teniske javnosti zbog rezultata u poslednjih godinu i po dana, a mnogi mu predviđaju još svetliju budućnost, pa čak i grend slem trofeje.

Danac je uz Karlosa Alkaraza jedini tinejdžer u prvih 90 na svetu, a priznao je da od svakog tenisera pokušava da pokupi ono najbolje.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kada sam bio dečak, Rafa je bio moj idol. Bio je prvi na svetu i imao sam njegove postere po celoj sobi. Posle sam postao Federerov navijač a kasnije fan mnogih tenisera. Na primer, volim Verdaskov forhend, bekhend Zvereva, Novakov ritern, Rodžerovo kretanje, Nadalov borbeni duh“, rekao je Rune u intervjuu za jedan italijanski magazin.

Nije hteo da odgovori na pitanje ko mu je najbolji teniser svih vremena.

„Nemoguće mi je da to odgovorim. Za mene više tenisera ima nešto specifično dobro, zato i jesam fan osobina različitih igrača. Kada gledate broj pobeda, sigurno je da su Novak, Rafa i Rodžer rekorderi i u tom smislu najveći“.

Žao mu je što nije dočekao duele sa Federerom, a još uvek se čeka da zaigra i protiv Nadala. Sa Đokovićem je igrao dva puta i skor je za sada 1-1.

„Najviše mi je žao što nikada nisam igrao sa Rodžerom. Trenirao sam sa njim na Završnom mastersu u Londonu 2019, ali nikada nismo imali pravi meč. On je najelegantniji teniser koga sam ikada video na teniskom terenu. Zato sam uveren da bih bio veoma inspirisan da smo igrali“.

PROČITAJTE JOŠ:

Pričao je i o teniserkama, ali nije otkrio sa kojom bi mu bilo najteže da igra.

„To ne bi bio fer meč i zato ne mogu da kažem. Trenirao sam sa Serenom, mnogo mi se dopadaju njeni čisti udarci“.

Očekuje da će se tenis promeniti u godinama koje dolaze.

„Mislim da nas u budućnosti čekaju izmene kako bismo privukli mlade gledaoce. Možda treba skratiti mečeve izbacivši jedan servis ili prednost ili skratiti pauze. Treba i približiti publiku igračima. Sećam se kada sam gledao prvo izdanje Nekstdžena i uporedio sa normalnim ATP mečevima. Osećao sam se mnogo bliže igračima, mogao sam bukvalno da osećam njihovo raspoloženje i to je bilo uzbudljivo“.

BONUS VIDEO Đoković i Ivanišević u teretani

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar