Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Mladi američki teniser, Noa Rubin, izjavio je da bi voleo da tenis dotakne dno jer smatra da drugačije niko neće pokrenuti promene u sportu.

Rubin, koji je nekada bio među sto najboljih na svetu, a sada je na 225. poziciji, kaže da je krajnji čas da se uradi nešto po pitanju promena, jer od tenisa može da živi jedino mali broj igrača do stotog mesta na ATP listi.

PROČITAJTE JOŠ:

ATP, ITF, WTA i Savet igrača na čelu sa Novakom Đokovićem nedavno su najavili otvaranje „Player Relief“ fonda za pomoć teniserima, ali Rubin ima radikalna razmišljanja.

„Teško je tako nešto reći, ali nadam se da će tenis da dotakne dno. Nadam se, jer sam pričao ranije sa čelnicima ATP i WTA i nikakva ozbiljnost da se promeni tenis nije postojala. Tako da se nadam da će ovo biti signal koji će im reći, ‘Hej, pa mi smo u problemu“, rekao je Noa.

On je u karijeri zaradio oko 750.000 dolara, ali kaže da mora da postoji bolji sistem zarade, jer su teniseri jedini u sportu koji nemaju fiksne plate, već žive isključivo od učinka na terenu.

„Pričao sam sa prijateljima i oni su mi rekli da će u naredna dva, tri ili četiri meseca biti dovedeno u pitanje plaćanje dugova. Ako kažemo da ne možemo da pomognemo igraču na 150. mestu na svetu, onda dolazimo do ovakvih problema. Mora da postoji nešto što nije u redu sa ovim sportom ili samom organizacijom,“ zaključio je Noa.

Zbog pandemije koronavirusa, teniska sezona je u prekidu i zvanično turnira neće biti pre druge polovine jula, mada je povratak na teren u tom periodu takođe pod velikim znakom pitanja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar