Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Šampion US Opena Dominik Tim, ozbiljno se pomučio da dođe do četvrtfinala Rolan Garosa. Austrijanac je posle velike borbe i tri sata i 36 minuta igre pobedio mladog Francuza Iga Gastona, 6:4, 6:4, 5:7, 3:6, 6:3.

Gaston, koji je dobio specijalnu pozivnicu za učešće na turniru u potpunosti je opravdao poverenje organizatora i svakako će dugo pamtiti ovaj turnir.

PROČITAJTE JOŠ:

Momak iz Tuluza, koji je pred sam start turnira proslavio 20. rođendan, 239. je na svetu, a pobedio je Maksima Žanvijea, Jošihita Nišioku i bivšeg šampionaa, Stana Vavrinku.

PROČITAJTE JOŠ: Švarcman lako sa Sonegom za plasman među osam u Parizu

Nije imao snage da pošalje kući i dvostukog uzastopnog finalistu iz Austrije, ali je svakako za sve što je pokazao zaslužio velike pohvale.

Nije izgledalo da će Tim imati toliko posla, posebno kada je uz po brejk u oba seta poveo sa 2:0.

Međutim, nošen podrškom malobrojne publike, gaston je uspeo da se izdigne i dobije treći set sa 7:5.

Kada je dobio i naredni sa 6:3, kod Tima se konačno upalio alarm, viđena je velika borba u setu odluke, ali je Dominik u osmom gemu napravio brejk za 5:3.

Imao je Gaston šansu da vrati brejk, nije je iskoristio, spasao je prvu, ali ne i drugu meč loptu i Tim je ušao u četvrtfinale.

Tamo ga čeka okršaj sa finalistom Mastersa u Rimu, Dijegom Švarcmanom, koji je bez previše problema pobedio Italijana Lorenca Sonega sa 6:1, 6:3, 6:4.

REZULTATI, OSMINA FINALA

Nedelja:

Nadal – Korda 6:1, 6:1, 6:2

Siner – Zverev 6:3, 6:3, 4:6, 6:3

Tim – Gaston 6:4, 6:4, 5:7,3:6, 6:3

Švarcman – Sonego 6:1, 6:3, 6:4

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare