Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Seča favorita na Rolan Garosu se nastavlja, a nova žrtva bio je šesti nosilac, finalista Us Opena, Aleksander Zverev. Njega je u meču osmine finala pobedio mladi Italijan Janik Siner, 6:3, 6:3, 4:6, 6:3.

Siner je na svom prvom Rolan Garosu u karijeri već ostvario lep uspeh – u prvom kolu je pobedio Davida Gofana, a posle pobeda nad Bendžaminom Boncijem i Fernandom Korijom, nadigrao je i Zvereva.

PROČITAJTE JOŠ:

Jedan je od igrača za kog se veruje da će narednih sezona biti u samom vrhu svetskog tenisa i svoj talenat je opravdao već na prvom turniru u Bulonjskoj šumi.

PROČITAJTE JOŠ: Nadal zbrisao Kordu, kralj Pariza izgubio četiri gema

U početnom setu je napravio jedan brejk i to u četvrtom gemu za 3:1 i tu prednost je kasnije pretvorio u set kada je iskoristio treću set loptu.

U drugom je dva puta oduzeo servis Nemcu, u trećem i devetom gemu da bi se Zverev malo pribrao od početnog šoka u trećem setu koji je dobio sa 6:4.

Ipak, finalista US Opena nije imao snage za potpuni preokret, Siner je uz brejk u drugom gemu poveo sa 3:0, a na kraju iskoriustio je prvu meč loptu.

Za pobedu mu je trebalo tačno tri sata igre i sada ga očekuje sudar sa šampionom turnira, Rafaelom Nadalom koji je rekao da ga izuzetno ceni.

„Mlad je, iz nedelje u nedelju napreduje. Biće to prvi put da igramo jedan protiv drugog. Imao sam prilike često da treniram sa njim, ima neverovatan potencijal, ima brzu ruku i u stanju je da odigra neverovatne udarce“, nahvalio je Nadal mladog igrača rodom iz San Kandida.

REZULTATI, OSMINA FINALA

Nedelja:

Nadal – Korda 6:1, 6:1, 6:2

Siner – Zverev 6:3, 6:3, 4:6, 6:3

Tim – Gaston

Švarcman – Sonego

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar