Foto: EPA/CLAUDIO ONORATI

Rivalitet koji su godinama gradili Rodžer Federer i Rafael Nadal je mogao da bude drugačiji da je njihov duel iz 2006. godine pripao Švajcarcu.

To navodi nekadašnji dvostruki osvajač Rolan Garosa Emilio Sančes.

Kako podseća Španac, Federer se našao na korak od pobede tokom finala turnira u Rimu.

PROČITAJTE JOŠ

„Federer je igrao perfektno i adaptirao se na šljaku kao podlogu. Uradio je sve savršeno, psihički, taktički, tehnički pristup, ali je u ključnom momentu pokušao da promeni stvari. To šljaka ne dozvoljava“, naveo je Sančes.

Švajcarac je imao vođstvo od 5:2 u taj-brejku petog seta, ali tu prednost nije uspeo da sačuva.

„On je pokušao da odigra drugačije, ali je samo dozvolio Nadalu da povrati samopouzdanje i da preokrene. Da je Federer osvojio jedan od dva naredna poena, sve što bi se dalje dešavalo bi bilo potpuno drugačije njegovoj karijeri. Moralo je da prođe mnogo vremena da bi se ponovo na pravi način suprotstavio Nadalu na šljaci“, dodao je Sančes.

Kako je istakao, najbolja trojica igrača sveta, Novak Đoković, Federer i Nadal, razlikuju se od ostalih igrača jer lako čuvaju svoj servis, a u gemovima koje startuje protivnik uspevaju da preuzmu kontrolu sjajnim uzvratnim udarcima.

„Oni prave brejkove na svaka tri ili četiri seta, a kada steknu inicijativu nikako ne popuštaju. Zato su i najbolji“, zaključio je Sančes.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram