Foto: REUTERS/Edgar Su/Guliver

Novak Đoković i Endi Mari tokom video razgovora uživo na Instagramu sastavili su idealnog tenisera od karakteristika svih igrača.

Od pitanja navijača, Endi je izdvojio jedno. Kako bi napravio savršenog igrača, od koga bi pozajmio koji udarac? Novak je počeo sa servom.

„Servis – Izner ili Kirjos. Džon ima sjajan servis, visok je, ali Nik za svoju visinu, ima najbolji servis“, sa čim se složio i Mari.

Što se tiče riterna, Novak je rekao da bi pozajmio Endijev ritern!

PROČITAJTE JOŠ

„Igrao si sa mnogim, ali od sve trojice rivala, mislim da mi je najteže servirati protiv tebe, jer imam utisak da mi sve vraćaš! Ako pogledaš naše mečeve, poen po poen, ima mnogo relija. Ako uzmem nekad lak poen na servis, mogu da slavim! Dobro čitaš, blokiraš, predosećaš“, rekao je Novak, a Endi je dodao da bi uzeo Novakov ritern, zbog svega gore rečenog.

„Imati 93 odsto riterna, to je jako teško! Tebi to uspeva“, priznao je Mari.

Novak bi od Del Potra pozajmio forhend, mada je pomenuo i Fernanda Gonzalesa i Federera, dok je Endi izabrao forhend Rafaela Nadala. Što se tiče bekhenda, Endi bi uzeo Novakov,  zato što malo greši i posebno bi uzeo tu slajs bekhend, odbrambeni udarac sa proklizavanjem, jer smatra da to niko ne može da izvede kao Novak.

Đoković bi pozajmio Marijev bekhend, zato što ne greši i što otežava život protivniku maksimalno.

„Ne mogu da te prođem sa te strane. Kao da oba čekamo pravu loptu uz liniju, poštujemo bekhend jedan drugoga i ne očekujemo da dobijemo poen iz kroskort bekhenda…Pomenuo bih i Stanov bekhend, posebno na šljaci. Kad je na lopti, možda ima i najbolji bekhend. Način na koji te izbaci sa terena, čini to kao Rafa forhendom. Dopada mi se i bekhend Medvedeva“, priznao je Novak.

Đoković je izabrao volej Federera.

PROČITAJTE JOŠ

„On tako brzo izlazi napred, pozicionira se sjajno i ne da vam mnogo vremena. Sjajan mu je prvi volej. Ima momaka sa sjajnom tehnikom voleja, kao Felisijano Lopez. Ali kako Rodžer koristi voleje, to je nestvarno“, dodao je Novak.

I Endi se složio da je Federer tu nenadmašan.

„On je jedan od onih koji to igra sjajno i pod pritiskom. Ne sećam se da je promašio volej u bitnim momentima“, smatra Mari.

Novak je rekao da je Nadal mentalno fantastičan.

„On ima šampionski mentalitet, kroz šta je sve prošao sa povredama, i opet uspeva da se vrati, da ima taj intenzitet. Kad ga vidite kako skakuće pre meča, kreira taj izazov u vašoj glavi, kao da ćete se boriti sa gladijatorom. Uvek sam osećao da je tu između njega i Rodžera nijansa, ali bih izabrao Rafu“, rekao je prvi igrač sveta.

Što se tiče fizičke komponente, Novak je odbarao Dominika Tima ili Davida Ferera.

„Ferer je fizički uvek bio fit, veliki ratnik, Tim takođe. Dao bih prednost Fereru, jer je duže igrao, a Dominik će još igrati“, poručio je Novak.

Mari se odlučio za Monfisa.

„Šta on radi na terenu je stvarno neverovatno, ali ja bih ipak izabrao tebe. Mislim da smo napravili prilično dobrog igrača zajedno, zar ne?“, upitao je Mari.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram