Foto: EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Nekadašnji australijski teniser Pet Keš nada se da Rodžer Federer još nije pokazao sve što ima u bogatoj i dugotrajnoj karijeri.

Federer je izgubio od Huberta Hurkača na Vimbldonu, a pošto se nije proslavio ni u Dohi, Haleu i Ženevi, nikad se glasnije nije pričalo o penziji slavnog Švajcarca.

PROČITAJTE JOŠ:

To Keša nije ubedilo da je čovek, koji osmog avgusta puni 40 godina, završio sa aktivnim igranjem tenisa.

„Pre svega nadam se da će Rodžer nastaviti da igra. Mislim da može, samo smatram da mu je potrebno više mečeva da bi mogao da traje. Ali, njegovo telo već nekoliko godina mu govori ‘ne'“, rekao je Keš za Stats Perform.

Dodao je da je Švajcarac jedan od najkonstantnijih tenisera u istoriji „belog sporta“ jer ima iza sebe 58 četvrtfinala i 46 polufinala.

„Bio je najkonstantniji koga smo ikada gledali. Možda ne završi sa toliko grend slemova, ali njegova konstantnost je neverovatna. Svi ostali igrači su gubili u ranim fazama grend slemova, Đoković, Nadal, Mari, svim se to dešavalo, ali ne i Rodžeru. Od svih titula koje je osvojio, mene najviše zadivljuje to u koliko je četvrtfinala i polufinala zaredom stizao. To je nešto neverovatno tokom 10, 11 godina“, kaže Keš.

Ističe da je podigao standard i lestvicu koju su Nadal i Đoković po broju titula dostigli jer svi imaju po 20 grend slemova.

„Ostali igrači su morali to da stižu. Čak je i Novak priznao kad je rekao ‘Bez Rodžera da predvodi put, ne bih bio ovako dobar igrač kakav sam’. To je zlatni standard Rodžera Federera i njegove karijere i siguran sam da nikog nije bilo tako konstantnog u istoriji. Jednostavno je fenomenalan način na koji igra, a svi uživamo u tom stilu, kretanju. Klasa je i van terena“, dodao je Keš.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare