Del Pjero. Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Proslavljeni italijanski fudbaler Alesandro Del Pjero posetio je Beograd u sklopu promocije "Italijanskog fudbalskog kampa 2021".

Del Pjero je govorio i o odrastanju u Koneljanu blizu nekadašnje Jugoslavije, kao i o Novaku Đokoviću i Evropskom prvenstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Pitali smo ga i o Siniši Mihajloviću, koji je prvi dao šansu Đanluiđiju Donarumi, a ovaj se ispostavio kao junak Italije na putu do evropskog trofeja.

„Nije kao da treba da otkrijem Sinišin kvalitet kao trenera, znate da mu odlično ide već duže. Ko je igrao fudbal na određenom nivou, kao on, očito prepoznaje brzo talenat kad ga vidi, tako da je tada lako prepoznao Donarumu“, rekao je Del Pjero na pitanje Nova.rs.

Osvrnuo se i na Dušana Vlahovića, mladog napadača Fjorentine i jednog od najtraženijih na „čizmi“.

„Isto važi i za Vlahovića. Mislim da je ove godine bitno napredovao, iako je sezona bila teška za Fjorentinu, ali je podigao standarde. Sada ga čekaju važni izazovi, pokazao je veličinu i veoma je talentovan. Želim mu da mu karijera ide uzlaznom putanjom, i on i Donaruma su mladi i odlično im ide, želim da još dugo igraju“, rekao je Italijan.

Da podsetimo, „Italijanski fudbalski kamp 2021“ se ove godine organizuje šesti put za decu od sedam do 14 godina na terenima stadiona FK Voždovac od 23. do 27. avgusta.

BONUS VIDEO: Najbolji momenti finala u kom su Italijani pobedili Engleze

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar