Rafael Nadal
Foto: Screenshot Youtube CGTN Sports Scene

Jedan od najboljih u istoriji nije često bio ovako emotivan.

Ukoliko postoji neko ko je primer vrhunskog takmičara onda je to bez ikakve dileme Rafael Nadal.

Tokom godina je sve podredio treninzima, mečevima, napretku, saniranju povreda, a pronalazio je i nove, revolucionarne načine da prevaziđe prepreke i limite (dobio je posebnu liniju patika koje mu smanjuju pritisak na problematičnu kost stopala).

Ipak, tokom godina smo retko čuli od njega neke emotivne poruke. Na početku karijere zbog toga što engleski nije toliko dobro poznavao, a kasnije jer je shvatio da može i bez toga.

Ove godine je postao tata i pokazao je koliko mu to znači, ali i da je promenilo njegovu percepciju. Po nekim pričama španskih novinara postajala je mogućnost da nakon Rolan Garosa ove godine završi karijeru, ali je osokoljen igrom iznad svih očekivanja odlučio da ostane na ATP turu.

Sada je nakon trijumfa u prvom kolu govorio o sinu i pokazao mentalitet ostrvljana koji su izuzetno vezani za porodicu i za dom.

„Uvek mi je bilo teško da napustim dom. Sada je opet drugačije. Nakon što sam se upoznavao sa sinom tri nedelje, bilo je teško iskustvo u životu da mora da mi nedostaje, ali moraš da se prilagodiš. Srećni smo što imamo video pozive u svakom trenutku u kom to želimo“, rekao je Nadal i pokazao drugu stranu svoje ličnosti.

BONUS VIDEO  Nadal slomio nos na meču protiv Fonjinija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar