Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Verbalni okršaj dobio epilog posle meča.

Rafael Nadal je bez većih problema uspeo da se plasira u osminu finala Vimbldona nakon ubedljive pobede u tri seta protiv Lorenca Sonega, ali je igra ostala u senci incidenta.

PROČITAJTE JOŠ

Tokom meča je došlo do rapsrave koju je inicirao nervozni Nadal.

Španac je prigovorio Lorencu Sonegu na tome što je glasno gunđao i ometao ga tokom servisa. To mu je prebacio u trećem setu, morao je da ga zove na mrežu da mu to kaže, a dvojica tenisera su i na kraju meča, na inicijativu Nadala, obavila još jedan sličan razgovor.

Tada mu se nije dopalo kako se Sonego radovao u finišu trećeg seta, kada je napravio brejk. Tada se umešao i sudija, koji je takođe opomenup Italijana.

To je prilično iznerviralo Sonega koji je posle meča prokomentarisao situaciju.

„Igrač ne bi smeo svog rivala da poziva na mrežu. Ne možeš to da uradiš na Vimbldonu. Nadal je trebalo da razgovara sa sudijom. OVako je uspeo da me dekoncentriše“, bile su Sonegove reči posle meča.

Nadal je zbog tiga uputio izvinjenje Italijanu.

„Iz dubine srca želim da kažem da nisam mislio ništa loše. Ako sam ga iznervirao, žao mi je, želeo sam da mu kažem nešto na lep način. Osećam se loše ako ga je to iznerviralo, stvarno mi je žao“.

Španac smatra da je sve moglo da se reši na drugačiji način i otkrio je šta ga je najviše navelo da pozove protivnika na mrežu.

„Tu smo, među kolegama, koji se gledaju svake nedelje. Postoji jedan kod na teniskom terenu koji moramo poštovati. Smatram da sam pogrešio što sam ga zvao na mrežu da mu objasnim zašto sam ljut. Trebalo je to da mu kažem na razmeni strana ili da kažem sudiji da to učini. Dešavaju se neke stvari tokom meča „, kazao je Nadal.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

BONUS VIDEO Kirjos tražio da Cicipasa izbace sa turnira

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare