Rafael Nadal
Rafael Nadal; Foto: Screenshot Youtube US Open Tennis Championships

Španac je morao da se pravda i objašnjava da li ima protekciju kod sudija.

Rafael Nadal plasirao se u drugo kolu US Opena pobedom nad Rinkijem Hidžikatom sa 4:6, 6:2, 6:4, 6:4, a nakon susreta je morao da se pravda zbog svog ponašanja na terenu.

PROČITAJTE JOŠ

Jedan američki novinar podsetio je na izjavu Džoana Mekinroa o kršenju pravila (neretko prekoračuje dozvljeno vreme od 25 sekundi). Nadalova priprema traje izuzetno dugo, pa ga je američki novinar upitao „da li to što ga sudije ne kažnjavaju za kršenje pravila od 25 sekundi između servisa baca senku na njegovo zaveštanje“.

Nadal je pokušao sve da okrene na šalu.

„Mislim da je to šala. Tokom cele svoje karijere dobio sam toliko upozorenja, nikada za lomljenje reketa ili tako nešto, već baš za tih 25 sekundi. Znojim se mnogo, imam taj problem. Već nekoliko godina nam skupljači loptica ne dodaju peškire, morate da idete na drugu stranu terena da ga uzmete kada to učinim znam da ću imati problem i da će trajati duže. Nemam protekciju kod sudija, samo se više znojim“, rekao je Nadal.

Moderator razgovora je prekinuo razgovor novinara i Nadala jer je „već postavio pitanje i ne može opet“. Ipak, Nadal je želeo da nastavio diskusiju. Novinar je zatim upitao „da li to znači da za njega treba da važe drugačija pravila jer se više znoji“.

„Ne, ne. Nisam to rekao. Poštujem pravila. Ukoliko prekoračim tih 25 sekundi uvek dobijem upozorenje. Nemam drugačiji tretman kod sudija. Ne znam zašto je Mekinro izjavio tako nešto, moraću da porazgovaram sa njim kasnije“, sa osmehom je završio Nadal.

Španac u drugom kolu igra protiv Fabija Fonjinija koji ga je ranije prozivao.

BONUS VIDEO Iznenađujući poraz Nadala od Borne Ćorića u Sinsinatiju

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar