Rafael Nadal trijumfalno je počeo turnir u Akapulku, pobedio je Denisa Kudlu sa 6:3, 6:2 i spreman je za obaranje rekorda.

Ovom pobedom, on je izjednačio svoj najbolji početak sezone sa 11-0. Nadal je takođe pobedio u 11 uzastopnih mečeva na početku sezone 2014, pre nego što je izgubio od Stana Vavrinke u finalu Australijan opena.

PROČITAJTE JOŠ

„Bio je to pozitivan meč. Mislim da sam dobro počeo da igram, dobra pobeda u dva seta. To je uvek veoma pozitivno za samopouzdanje. Mislim da sam odigrao veoma solidan meč prvog dana. Naravno da ima nekoliko stvari koje mogu da uradim bolje, ali generalno gledano, igrao sam dobro tako da se uopšte ne mogu žaliti.“

Nadal će se sad suočiti sa „srećnim gubitnikom“ Stefanom Kozlovim, partnerom na treningu u ponedeljak. Amerikanac je imao avanturu i pobedu u prvom kolu protiv Grigora Dimitrova, a morao je da prekine trening sa Nadalom jer je kasno dobio vest da ima mesto u glavnom žrebu.

„Bilo bi neverovatno da igramo, bila bi to velika čast za mene. Mislim da je on fantastična osoba i veoma ga poštujem. Zaista ću uživati, definitivno“, rekao je Kozlov u najavi meča.

Idealno je startovao i Danil Medvedev, koji napada 1. mesto ATP liste.

Novak Đoković sa druge strane igra ATP Dubai i juriša na prvu titulu na svom prvom turniru u 2022. godini.

Srpski teniser će na teren verovatno u sredu u 16.00, iako je sigurno da neće pre toga. Dakle, nakon uobičajenog radnog vremena od 08.00 do 16.00, pa će veliki deo Srbije moći da isprati drugi meč Srbina u godini.

BONUS VIDEO Sporni poen na meču dublova zbog kojeg je Zverev poludeo i izvređao sudiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar