Foto: Nova.rs

Sva dešavanja pratite uživo uz Nova.rs

Grafika: Slađana Đermanović

Srpski teniser Filip Krajinović jedini je naš predstavnik drugog dana Vimbldona i u 1. kolu je igrao protiv Čeha Jiržija Lehečke.

PROČITAJTE JOŠ:

U ponedeljak je čak petoro Srba bilo na terenu i prošli su Dušan Lajović, Novak Đoković i Miomir Kecmanović, dok su se od turnira oprostili Laslo Đere i Aleksandra Krunić.

Drugog dana je Krajinović uspeo da savlada Čeha teškom mukom, u pet setova i posle tri sata i 51 minuta tenisa – 5:7, 6:4, 6:7 (5), 7:6 (5), 6:4.

Istog dana je svoj meč igrao i španski igrač Rafael Nadal, koga navijači iz Srbije posebno motre jer je ove godine već osvojio prva dva grend slema.

U utorak je pobedio Fransiska Serundola uz mnogo problema i bio je na ivici petog seta, da se nije spasao u poslednjem trenutku.

Od ostalih rezultata treba izdvojiti pobedu Nika Kirjosa, koji je sa 3:2, 3:6, 6:1, 7:5, 6:7 (3), 7:5, savladao Pola Džaba iz Velike Britanije i biće sledeći Filipov rival na Vimbldonu.

Inače, Krajinoviću je ovo bio prvi trijumf na travnatim terenima Ol Ingland Klaba i to nedugo nakon što je igrao finale Kvinsa.

Definitivno dobar zamajac za nastavak turnira, na kom su u utorak dalje prošli i David Gofan, Rišar Gaske, Aleks Molčan, novi pulen Marijana Vajde, ali i Aleks de Minor, Dijego Švarcman, Tejlor Fric i Roberto Bautista Agut.

Prijatelj specijala MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Krajinović - Lehečka 5:7, 6:4, 6:7 (5), 7:6 (5), 6:4; Nadal - Serundolo 6:4, 6:3, 3:6, 6:4

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar