Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Sve detalje sa Vimbldona pratite na Nova.rs, prvi dan Vimbldona doneo nam je solidan učinak naših igrača.

Grafika: Slađana Đermanović

Prvog dana Vimbldona na terenu od srpskih tenisera našli su se Laslo Đere, Miomir Kecmanović, Novak Đoković i Dušan Lajović, dok je u ženskoj konkurenciji nastupala Aleksandra Krunić.

PROČITAJTE JOŠ

Đere je za rivala imao Alehandra Tabila, Kecmanović Džona Milmana, Đoković Sonvu Kvona, a Lajović Pabla Karenja Bustu.

Đoković je, teže nego što se očekivalo, savladao Korejca, koji je uspeo da mu uzme set – 6:3, 3:6, 6:3, 6:4. Novak je na kraju priznao da mu je potebno vreme da se privikne kako bi bio najbolji kad najviše treba.

Đere je posle skoro tri i po sata tenisa poražen sa 6:7 (6), 2:6, 6:1, 6:4 i 6:7 (11). Meč pun preokreta na kraju je pripao Tabilu, a Laslo se više puta vraćao iz ambisa i na kraju je poklekao u poslednjem riternu.

Lajović je neočekivano prošao Pabla Karenjo Bustu, jer je Španac posle sat i 11 minuta morao da mu preda meč zbog povrede.

Krunićeva je snage odmerila sa Rumunkom Soranom Kirsteom i poražena je u dva taj-brejka sa 7:6 (5) i 7:6 (1).

Poslednji je svoj meč završio Kecmanović, koji je posle velike borbe u četiri seta savladao upornog Milmana sa 6:3, 2:6, 6:3, 6:4. Do odlučujućeg brejka u četvrtom setu, došao je riternom na kom se Milman okliznuo i nije ni mogao da se odbrani.

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko niste korisnik SBB interneta putem EON aplikacije uz EON pakete koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji, bez ugovorne obaveze (PROMO)

Pogledajte kompletan tok dana i rezultate srpskih igrača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar