Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY

Španski teniser Rafael Nadal kaže da je pre nekoliko nedelja bio blizu odluke da se povuče.

Nadal je osvojio Australijan Open i Rolan Garos, a sada već nema nemaeru da se povuče.

PROČITAJTE JOŠ:

On je prošao u treće kolo Vimbldona i na konferenciji posle meča sa Ričardasom Berankisom i trijumfa u četiri seta objasnio je kako se oseća.

„Moja filozofija je takva da sam pre nekoliko nedelja bio blizu da se povučem. Sad se ne osećam tako, to mi je filozofija, zar ne? To nije nešto čega se bojim, nikad se nisam plašio tog dana. Srećan sam životom van tenisa, iako je tenis veoma važan deo mog života već 30 godina. Bio sam uvek srećan i van tenisa, bez sumnje. Imam mnogo stvari koje radim van ovog sporta i nisam zabrinut za penziju“, objasnio je Nadal.

On je ipak priznao da će taj dan doneti veliku promenu, koja će mu promeniti život bar na neko vreme dok se, kako kaže – ne prilagodi promenama.

„Neki od popularnih sportista su tako dugo vrhunski u svom sportu i normalno je da ljudi pitaju kada će se povući. Postanete deo svakodnevnog života ljudi. To se desilo i meni i nekim fudbalerima i golferima“, dodao je Nadal.

Prijatelj specijala je MaxBet.

Vimbldon možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON Mini paket van SBB mreže preko bilo kog interneta u Srbiji. EON Mini dostupan je za 1.299 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana (PROMO)

BONUS VIDEO: Kralj je pao! Karlos Alkaraz pobedio Rafaela Nadala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram