Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Proslavljeni košarkaški trener i nekadašnji selektor Hrvatske osvrnuo se na poraz od Slovenije.

Hrvati su izgubili u meču kvalifikacija za Mundobasket sa 97:69, iako su im na parketu bila trojica igrača sa zavidnim NBA iskustvom.

PROČITAJTE JOŠ:

Bojan Bogdanović nije bio na svom nivou, Mario Hezonja je probao da uradi šta se uraditi da, što je probao i Ivica Zubac.

I nije išlo, protiv Gorana Dragića i Luke Dončića uz ostale kao podršku se jednostavno nije moglo.

Zato Hrvatska i sa skorom 2-4 imala relativno male šanse da se plasira na Mundobasket u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

„Najlakše bi sada bilo masakrirati mrtvaca. No, neke stvari bi trebalo uraditi. Dovesti po hitnom postupku stranca na poziciji plejmejkera, ukinuti Stručni savet te sva ovlašćenja prebaciti na Upravni odbor i predsednika Košarkaškog saveza, pa nanovo reorganizovati PH na adekvatan način. Ovako dalje ne ide“, poručio je Petrović.

Njegov predlog obuhvata i odlazak Tonija Kukoča i Dina Rađe, između ostalih, pošto Stručni savet čine Rađa, Kukoč, Damir Knjaz, Aramis Naglić, Matej Mamić, Vladimir Anzulović, Ivan Velić i Branimir Longin.

Nije nepoznato da je Rađa protiv dovođenja stranaca, u vezi sa čime je podeljena javnost i u Hrvatskoj, ali i u Srbiji, bar kada je reč o muškoj košarkaškoj ekipi.

Podsećamo, Petrović se prethodnih dana i nedelja angažovao za spas Cibone, čiji je opstanak pod znakom pitanja zbog finansijskih problema.

BONUS VIDEO: Najboljih 10 blokada u sezoni Evrolige 2021/2022 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar