Foto: EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI

Najbolji teniseri na svetu biće od prvog dana u akciji na ATP kupu u Australiji, objavio je ATP tur, a prvi mečevi Srbije počinju u ponoć.

To znači da će i Dušan Lajović i Novak Đoković tada početi odbranu titule Srbije u grupi A, na turniru koji startuje drugog februara i trajaće do šestog.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je prvobitno planirano da bude od prvog do petog, pomeren je za dan, kako bi se teniserima u 24-časovnoj izolaciji dalo malo više vremena da se pripreme.

Đoković na teren prvog dana izlazi protiv Denisa Šapovalova na Rod Lejver Areni, pošto Srbija igra protiv Kanade, ali bi po rasporedu pre njega trebalo da se na terenu nađu Lajović i Miloš Raonić kao drugi reketi svojih zemalja.

Naša zemlja je lani pobedila Kanađane sa 3-0 u nokaut fazi takmičenja, a tada je Đoković pobedio Šapovalova u taj-brejku poslednjeg seta.

Rafael Nadal, Dominik Tim i Danil Medvedev će igrati istog dana. Austrijanac će nastupiti protiv Italijana (Beretini) na Džon Kejn areni, Nadal ide na Aleksa De Minaura, pošto Španci igraju protiv Australije.

Danil Medvedev iz Rusije igra protiv Argentinaca (Dijego Švarcman). Srbija će trećeg dana turnira igrati protiv Nemačke, što znači da će naši teniseri imati nimalo lak zadatak protiv Aleksandra Zvereva i Jan-Lenarda Štrufa.

Mečevi su podeljeni u dve sesije, dnevnu i noćnu, a prvi okršaji Srbije na ATP kupu počinju drugog februara od 10 sati pre podneva po lokalnom vremenu, odnosno u ponoć po srednjeevropskom.

Da podsetimo, srpski tim u Melburnu čine Viktor Troicki kao selektor i Novak Đoković, Filip Krajinović, Dušan Lajović i Nikola Čačić kao takmičari.

Srbija je dobila mesto u A grupi, sa Nemačkom i Kanadom, u B su Španija, Grčka i Australija, u C su Austrija, Italija i Francuska, iz D grupe, za titulu se bore Rusija, Argentina i Japan.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar