.Jelena Dokić FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsport

Jelena Dokić, nekada slavna teniserka, obeležila je Svetski dan mentalnog zdravlja potresnom porukom i sećanjem na svoje probleme u prošlosti.

PROČITAJTE JOŠ

Svakog 10. oktobra obeležava se Svetski dan mentalnog zdravlja, koje je postalo još važnije u pandemiji koronavirusa.

Dokićeva se dugo borila sa depresijom, za koju najveću i skoro isključivu krivicu snosi otac Damir Dokić.

Jelena je već o tome pisala u autobiografiji „Nesalomiva“.

Detinjstvo su obeležile surove batine i psihološka tortura koju je trpela od oca Damira.

Kroz godine je njihov odnos bio jedna od tema koje su zanimale čitavu planetu. Nekada četvrta teniserka sveta je trpela batine i pretnje, branio joj je da se zabavlja sa Hrvatom Bikićem, pa joj je čak branio i da se čuje sa mlađim bratom.

Sada je objavila jednu svoju tužnu fotografiju sa US Opena, iz aktivnih dana igračke karijere.

U pogledu se moglo videti kroz šta je prolazila Dokićeva, opisala je i zašto čuva i dalje sećanje na ovaj momenat.

„Ova fotografija me uvek rastuži i donese određeni bol. Nastala je tokom perioda mog života kada sam imala depresiju, anksioznost i posttraumatski stresni poremećaj. Samo par godina kasnije, umalo sam okončala svoj život. A danas sam u potpuno drugom svetu. Nakon što sam uspela da se izborim sa svim privatnim izazovima i da izađem na drugu stranu, znam kako je važno da si u konstantnom kontaktu sa ostalim ljudima oko sebe. A znam i da nisu svi dovoljno srećni da imaju takvu mogućnost. Zato je danas jako važno da se podigne svest o mentalnom zdravlju i problemima“, napisala je Jelena.

Zatim je poslala univerzalnu poruku.

„Možda ne deluje kao velika stvar to što neko ima probleme takve prirode, ali ako znate da imate podršku sa strane, to pravi veliku razliku. Važni su porodica, prijatelji… Priželjkivala sam da se tada čujem sa još više ljudi. Tako da vas molim da pružite podršku svakome, jer nikada ne znate kroz kakvu borbu u tom trenutku prolaze. Ljudi nekada umanjuju vrednost obične poruke ili poziva. Ne treba vam mnogo vremena ili truda, a zapravo mogu da imaju veliki uticaj. Znam koliko je meni to značilo na svakom nivou. Mora se više razgovarati o ovoj temi. Brinite se o sebi, ali i o drugima i to je poruka koju treba poslati na ovaj dan“, napisala je Jelena Dokić, koja sada radi kao stručni teniski televizijski konsultant u Australiji.

BONUS VIDEO – Luksemburg – Srbija: VAR i poništen čist penal Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar