Sergej Stahovski Sergiy Stakhovsky
Sergej Stahovski Foto: Sergei SUPINSKY / AFP / Profimedia

Nije lepo videti ovakve prizore

Bivši ukrajinski teniser Sergej Stahovski privukao je pažnju objavom na Tviteru, gde je označio sunarodnika i kolegu Aleksandra Dolgopolova.

PROČITAJTE JOŠ:

Njih dvojica su nedavno okončali svoje igračke karijere, ali su stali u odbranu svog naroda, koji je u ratu sa Rusijom.

Stahovski i Dolgopolov su zadužili oružje i uniforme i već mesecima se bore da sačuvaju Ukrajinu od napada Rusije.

Sergej neretko postavlja slike i objave na društvene mreže, a sada je odlučio da rat uporedi sa Vimbldonom. Okačio je slike na kojima se nalaze Dolgopolov i on zajedno sa Rodžerom Federerom na Vimbldonu, ali i jednu gde se vidi razrušena građevina u ukrajinskom gradu.

„Ovo smo nekada bili mi… Sada je ovo naš Vimbldon… Sinoć su lansirane 62 rakete za napad na različite gradove u Ukrajini“, napisao je Stahovski u opisu slika.

Stahovski je još u martu u razgovoru za Nova.rs otkrio da je u teškim vremenima popričao sa Novakom Đokovićem, koji je uvek spreman da pomogne.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ponudio je podršku, kaže da se moli za nas i nada se da će Ukrajina uspeti da se izvuče iz svega, te da će se rat završiti. Lepo sam popričao sa njim, imali smo svoje razlike tokom perioda u Savetu igrača, ali odrasli smo zajedno. Mislim da je prvi put kad sam ga sreo na terenu, on imao 15 godina, a ja 16, tako da, prošlo je skoro 20 godina. Neverovatan šampion, borac, rekao bih jedan od najvećih u istoriji tenisa. Lepo je što imamo i njegovu podršku“, kaže Sergej za Novaka.

Sa druge strane, Dolgopolov je nekada bio velika nada ukrajinskog tenisa, stigao je do 13. mesta na ATP listi 2012, a poslednji meč je 33-godišnjak odigrao protiv Novaka Đokovića na mastersu u Rimu 2018.

„Uzeo sam neke neprobojne pancire za sebe i vojsku, odleteo u Zagreb gde sam kupio još neke stvari koje su mi bile potrebne, poput termalnog durbina i još nekih sitnica, pa sam vozio kroz Evropu, ušao u Ukrajinu iz Poljske i na kraju stigao u Kijev. Ovo je moj dom i branićemo ga. Sa svim ljudima koji su ostali. Veliko hvala i poštovanje za poznate koji su na terenu. Ponosan sam koliko je zemlja ujedinjena, pod pritiskom ludog diktatora. Istina je iza nas i naše zemlje. Ostaću u Kijevu do pobede i posle toga. Slava Ukrajini“, napisao je Dolgopolov sredinom marta na društvenim mrežama.

BONUS VIDEO Novak u raspravi sa sudijom, publika mu zviždala

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare