Hamad Međedović; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Naši teniseri iz top 100 mi daju savete i mnogo pričamo, sa trenerom Ilijom Bozoljcem sam unapredio servis i kretanje, otkriva talentovani teniser za naš list

Hamad Međedović je trenutno 391. igrač planete, a ove sezone deluje da je dodatno unapredio igru, što je jedan od trenerskih pečata Ilije Bozoljca.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski teniser nije još napunio 19 godina, a i pored problema koje je imao prošle sezone, ove godine je osvojio već tri titule – fjučers u Ulcinju i dva u Antaliji. Međedović je otkrio za „Novu“ zbog čega je proigrao ovako dobro.

„Prezadovoljan sam početkom sezone, jer sam prošlu loše započeo, imao sam koronavirus, bio sam u autu šest meseci. Tu sam izgubio korak za svojom generacijom, sad sam zdrav, nemam povreda, krenuo sam da igram dobro i spreman sam za celu sezonu – kaže Međedović za naš list.

Dugo se pričalo o njegovoj velikoj borbi protiv Lasla Đerea na Serbia Openu (6:4, 7:5), kada je momak iz Novog Pazara imao i prednost.

„Ipak je to mnogo stariji i iskusniji igrač sa boljom pozicijom na ATP listi, gledao sam ga godinama unazad i divio sam se njegovim rezultatima. Imao sam dosta šansi u tom meču, vodio sam 4:1 u prvom setu i nisam to iskoristio do kraja, ali mi je dalo motiv da nastavim dalje“.

Tokom tog meča je nekoliko puta servirao više od 220 kilometara na čas, što je jedna od stvari po kojima je i Bozoljac bio prepoznatljiv kao igrač.

Foto: Nova.rs

„Nisam menjao tehniku servisa, ali radim sa Ilijom Bozoljcem, on je naš bivši igrač i pre svega jako dobar server. Radili smo na brzini i uglovima tokom servisa, tehnički nisam ništa promenio, ali jesam mnogo napredovao“, uverava Međedović.

Pojasnio je i šta je fokus njihovog rada.

„Ilija je veoma iskusan igrač, koji je imao vrhunski rang i ima mnogo stvari koje mi svakodnevno ponavlja, pre svega kretnja i bekhend, po čemu je on bio poznat, te, naravno, servis. Non-stop pričamo o tome i napredujem u tom pogledu“, zadovoljan je Hamad.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Sa osmehom je govorio o tome koju podlogu najviše voli.

„Mislio sam da se najbolje snalazim na betonu dok nisam stao na šljaku. Za sada mi ide super na šljaci, u ovom trenutku bih je izdvojio kao favorita, ali ćemo videti šta će biti na kraju sezone kada budem morao da pređem na beton. To mi odgovara i super se osećam s obzirom na servis“.

Jasno je postavio cilj koji želi da ostvari uskoro.

„Bez lažne skromnosti cilj mi je da igram kvalifikacije za US Open, što znači da budem u top 260, 270, ali ne bih bio razočaran ako bih igrao i kvalifikacije u Australiji“, rekao je Međedović.

Hamad Međedović
Hamad Međedović; Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Srbija već godinama ima petoricu igrača u top 100 na svetu, neretko su bili i članovi top 50. Od Novaka Đokovića, Dušana Lajovića, Miomira Kecmanovića, Đerea i Filipa Krajinovića mladi igrač „upija“ sve.

„Dobar sam sa našim top 100 igračima, često ih viđam jer treniram u TC ‘Novak’. Pričamo i daju mi savete kako da se proguram na najbolji način, i zahvalan sam im na tome“.

Bio je učesnik i humanitarnog meča „Koš za sreću“.

„Žao mi je što nisam došao i prošle godine, ali tada nisam bio u Srbiji. Stvarno super događaj, okupe se dobri ljudi u humanitarnoj misiji, a tribine su bile pune“, završio je Međedović.

BONUS VIDEO: Magičan poen Nika Kirjosa, aplaudirao je i Laslo Đere

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar