Osaka: Olimpijski duh je i kad se borimo da sačuvamo naše živote

Tenis 28. mar. 202016:53
Podeli:
Foto: EPA-EFE/SCOTT BARBOUR

Japanska teniserka Naomi Osaka nadala se da će leto 2020. godine biti posebno za nju zbog Olimpijskih igara u Tokiju.

Igre su, kaoš to je poznato, otkazane i Osaka kaže da je jajo razočarana što Japan neće ove godine biti domaćin najboljim sportistima sveta.

Osaka, koja je osvojila dve grend slem titule, na US Openu 2018. i Australijan Open 2019. godine, bila je jedno od zaštitnih lica igara, gotovo svuda se njen lik mogao videti na bilbordima i posterima u Japanu.

Odlaganje joj je teško palo, ali kaže da trenutno ima daleko važnijih stvari.

„Svi znaju koliko mi znače Olimpijske igre i koliko sam ponosna što ću učestvovati na njima u svojoj zemlji. Naravno, i ja sam razočarana što se to neće dogoditi ove godine, ali nadam se da ćemo biti još jači 2021. Podržavam hrabru odluku premijera Šinzoa Abea i MOK“, izjavila je Osaka.

Deseta teniseka sveta je poručila svima da se ujednine u borbi protiv pandemije koronavirusa. Ona je prva igračica iz Japana koja je stigla do prvog mesta na svetskoj listi najboljih teniserki.

„Sport će nas ponovo sve ujediniti i biće tu za nas, ali ne sada. Ovo je čas kada ljudi iz svih zemalja treba da se ujedine da sačuvamo što je moguće više života. To je, po meni u olimpijskom duhu. Ljudima Japana poručujem, ostanite jaki, držite se i pokažimo svetu koliko je naša zemlja lepa kad dođe vreme za Igre u 2021. godini“, zaključila je Naomi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram