Foto: EPA-EFE/ROB PREZIOSO

Rodžer Federer uživa ekstremnu popularnost u svetu sporta, ali čini se da su njegovi navijači, barem oni iz samog srca Švajcarske, u njegovom Bazelu, neočekivano zakazali.

Inicijative grupe navijača da popularna „Sent Jakobs“ hala u Bazelu, ponese ime Rodžera Federera, ponovo nije prošla u lokalnom parlamentu, prenosi nacionalna agencija ATS.

PROČITAJTE JOŠ:

Da bi predlog u gradskoj skupštini bio stavljen na glasanje, bilo je neophodno da bude sakupljeno svega 3.000 potpisa, ali je tokom pandemije koronavirusa, potpisalo svega 1.800 lica.

PROČITAJTE JOŠ: Rodžere oprosti, ali Novak i Rafa rešiće ko je najbolji

Federer, koji je rođen pre 39 godina u Bazelu, čak deset puta je osvajao turnir u ovom gradu, jedan je od najboljih tenisera svih vremena i vlasnik 20 grend slem titula.

U Švajcarskoj imaju običan da imena objekata, ulica i trgova obično daju po osobama posle njihove smrti, ali pre osam godina je krenula inicijativa da Federer za života dobije „svoju“ halu.

I prosto zvuči neverovatno da ni osmi put predlog nije prošao.

Inicijatori veruju da bi preimenovanje „Sent Jakobs“ hale imalo uticaja na razvoj turizma, na prohode grada i razvoj tenisa u regiji.

Hala kapaciteta 12.400 mesta, u kojoj se ove godine zbog koronavirusa neće igrati turnir Serije 500, otvorena je 1976. godine, a renovirana je pre dve godine i u tu svrhu je potrošeno 93 miliona evra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar