Podeli
Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Američki teniser Rajli Opelka smatra da je Novak Đoković dodatno usavršio svoju igru i da je sada gotovo nemoguće napraviti brejk kada servira.

Novak Đoković je neporažen u 21 meču uzastopno, ako se tu računaju i tri duela sa finalnog turnira Dejvis kupa u Madridu.

Ove godine ima niz od 18-0, trofeje sa ATP kupa, Australijan opena i Dubaija i kako je krenuo, lako je to mogla da bude jedna od njegovih najboljih sezona do sada.

Međutim, pandemija koronavirusa je prekinula takmičenja i u tenisu i pitanje je kada će sezona uopšte biti nastavljena.

Foto: EPA-EFE/ALEXANDRA WEY

Opelka, koji je trenutno 39. na ATP listi i sa 225 centimetara je među najvišim igračima na ATP Turu, kaže da Novak nije tako dobar samo zbog unapređenog servisa.

Srpski teniser je donekle promenio tehniku prilikom izvođenja servisa kako bi smanjo pritisak na lakat koji je 2017. operisao, a uz pomoć Gorana Ivaniševića je znatno popravio drugi servis dodavši mu određenu brzinu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, Opelka smatra da servis nije najveći problem Novakovim protivnicima, već igra u celini.

“Uz taj poboljšan servis sada je još teže svima zbog njegove igre u celini. Servira zaista dobro. Međutim pogledajte, on pravi brejk na servis protivnika u više od 30 odsto slučajeva, što je neverovatno. Da, svakako da servira dobro, ali ostatak njegove igre je nešto što čini da je gotovo nemoguće napraviti brejk protiv njega”, smatra Opelka, koji se, zanimljivo, još nije sastao sa najboljim teniserom sveta.

Foto: EPA-EFE/SEAN DEMPSEY

Sličnog mišljenja je i Argentinac Orasio Sebaljos, koji je sa Novakom igrao dva puta, na šljaci i na travi i oba puta nije uzeo ni set.

“Najteže je igrati protiv Đokovića. On je najkompletniji igrač, najbrži je i sa lakoćom vraća vaš servis. Mislim da je protiv Federera lakše ući u borbu u pojedinim gemovima. Nadal nekad oscilira u kvalitetu i intenzitetu između podloga, otuda biram Novaka. Želim da Rodžer igra do 45. godine, jedinstven je. Ali tehnički, najteže je sa Novakom, mislim da će on prestići Rodžera u rekordima”, poručio je Argentinac.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram