Olga Danilović
Olga Danilović; Foto: Nova.rs

Počela da podseća na svoj veliki talenat.

Kada je Olga Danilović 2018. godine osvojila svoju prvu titulu u Moskvi, delovalo je da je samo nebo granica.

PROČIAJTE JOŠ

Činilo se da srpski tenis dobija naslednicu Ane Ivanović i Jelene Janković i igračicu koja bi mogla da donese i nekoliko grend slem titula.

Veliki talenat, sjajne fizičke predispozicije i šampionski gen koji je povukla od oca Predraga Danilovića najavljivali su veliku karijeru.

Umesto toga, usledila je stagnacija, loša forma, problemi sa povredama, pa je četiri godine kasnije Olga Danilović i dalje između 100. i 200. pozicije na svetskoj rang listi, a kratak ulazak u prvih 100 bio je njen najveći domet.

U međuvremenu je uspela da bljesne, osvoji čelendžer, ali od silnog talenta više nismo videli ništa.

Ni početak ove godine nije puno obećavao, jer zbog zdravstenih problema je nije bilo nekoliko meseci.

Olga je to vreme ovoga puta odlučila da iskoristi i vredni trenira što joj se isplatilo na Rolan Garosu.

Foto: PA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Zbog slabog renkinga je morala da igra kvalifikacije koje je uspešno prošla, a zatim zabeležila i pobedu u glavnom žrebu.

Džil Tajhman, koja je bila u naletu, bila je veliki zalogaj u drugom kolu, ali je Danilovićeva mogla da bude zadovoljna sa četiri pobede u nizu na najvećoj sceni u Parizu.

Tada je pala i odluka da više neće igrati kvalifikacije za grend slemove i da joj je cilj ulazak u prvih 100 kako bi u budućnosti igrala direktno u glavnom žrebu.

Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

„Cilj je da igram što više turnira. Još ne znam za travu šta će biti, kako i šta su odlučli, ko će gde igrati, da li mi se isplati više da idem na šljaku. Napravićemo plan. Potpuno sam zdrava, nemam više nikakve probleme. Nemam mečeve iza sebe, nedostaje mi ta vrsta kondicije, ali već sam se u poslednja dva meča osećala mnogo bolje. U prvom mi je bila pumpica potrebna da dišem. Meč je druga priča, nije kao trening“, rekla je posle Rolan Garosa.

Zato je odlučila da igra čelendžere i manje turnire što joj je donelo rezultate. U Makarskoj je stigla do četvrtfinala pre nego što je ispala od iskusne Ane Šmidlove.

Posle nešto slabijih nastupa u Valensiji i Francuskoj, Danilovićeva je ponovo uzletela u Lozani.

Olga Danilović
Olga Danilović; Foto: Nova.rs

Ovoga puta je odlučila da pređe na viši nivo i zaigra na turniru iz serije 250.

Rutinski je odradila kvalifikacije i onda u glavnom žrebu „skinula skalp“ iskusnoj Misaki Doi, a zatim u meču protiv Ruskinje Ane Kalinjinskaje uspela da spase meč loptu i preokrene za veliku pobedu.

Sličan scenario usledio je i u četvrtfinalu, gde je posle velike drame savladala Švajcarkinju Simonu Volert, tako obezbedi skok na 114. poziciju i približila se nadomak mesta koje joj donosi glavni žreb na US Openu.

Ukoliko se plasira u finale, Danilovićeva bi uspela da ostvari pomenuti cilj, pošto se presek za poslednji grend slem sezone pravi u ponedeljak na narednoj WTA listi.

Ženski tenis je prilino „razvodnjen“, a poslednjih nekoliko grend slemova nam je pokazalo da uz malo sreće i dobar tajming lako može da se dođe do samog kraja.

Uostalom, Olgi Danilović je tek 21 godina i mnogo vremena da pokaže svoj raskošni talenat.

BONUS VIDEO Olga Danilović tražila od navijača da ućute, Ruskinja plakala zbog publike

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar