Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Srpska teniserka Olga Danilović savladala je prvu prepreku na putu ka Australijan open, pobedom u prvom kolu kvalifikacija nad Slovakinjom Kristinom Kucovom.

Olga je pobedila u prvom kolu u dva seta posle sat i 20 minuta igre – 6:2, 6:2. Druga srpska teniserka Jovana Jović poražena je na startu kvalifikacija u nedelju od Kineskinje Đia Đing Lu sa 6:1, 6:2.

PROČITAJTE JOŠ:

Danilovićeva je, uslovno rečeno, iznenadila na papiru bolju rivalku, budući da je Kucova 147. na WTA listi, a Olga tek 183. teniserka sveta.

Srpkinja je prvi set otvorila pomalo nesigurno, pa je posle tesnog drugog gema, u kom je Kucova imala brejk loptu, Olga prva oduzela servis protivnici.

Povela je sa 2:1 bez izgubljenog poena, posle čega je Kucova umalo uzvratila u maratonskom šestom gemu gde je propustila još dve šanse da se vrati u set.

Kada joj to nije pošlo za rukom, Olga je novim brejkom za 5:2 potvrdila osvajanje ovog dela igre. Drugi set je bio nešto neizvesniji.

Danilovićeva je u njemu izgubila svoj servis u četvrtom gemu, nakon što je već u prvom „brejknula“ Kucovu.

Posle 2:2, na terenu je Danilovićeva bolje igrala, to je pokazala kroz dva nova brejka vredna pobede i plasmana dalje. U narednoj rundi kvalifikacija, čeka je Amerikanka Sašija Vikeri. Ona je 158. teniserka planete.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare