Olga Danilović. Foto: TSS
Olga Danilović. Foto: TSS

Srpska teniserka Olga Danilović poražena je u prvom meču Bili Džin King kupa od Lejle Ani Fernandez iz Kanade u tri seta.

Kanađanke su povele u plej-ofu za plasman u kvalifikacije Svetske grupe za 2022, u Kraljevu pobedom Fernandezove 7:5, 4:6 i 6:4 za dva sata i 35 minuta igre.

PROČITAJTE JOŠ:

Fernandez je već na startu napravila brejk i povela je 2:0, ali je Olga odgovorila ribrejkom za 2:1.

Kanadska igračica je u osmom gemu ponovo oduzela servis Srpkinji i Olga nije iskoristila to što je imala 40:15 i dve gem lopte.

Greškama je pomogla rivalki da se odlepi i onda je izgubila energiju da bi novim ribrejkom povratila ravnotežu u prvom setu.

Ipak, treći brejk je uzela Fernandezova i time rešila prvi set u svoju korist. I u drugom je viđena razmena brejkova, s tim što je ovog puta Danilovieva bila bolja.

U sedmom gemu je napravila ključni brejk, u osmom ga je potvrdila i izjednačila. Ispostaviće se da to neće biti dovoljno.

Olga je u ranoj fazi trećeg seta imala šansu da povede i oduzme servis protivnici u trećem gemu i nije ih realizovala.

To je kažnjeno u sledećem, četvrtom gemu, Fernandez je povela sa 3:1, posle čega je još jednim brejkom u završnici rešila pitanje pobednika.

Srbija se u Kraljevu u drugom singl meču uzda u pobedu Nine Stojanović nad Rebekom Marino. Dubl igraju Danilović i Aleksandra Krunić protiv Fičman i Žao.

Drugog dana takmičenja, u subotu, trebalo bi da na teren izađu Danilović naspram Marino i Stojanovićeva na Lejlu Fernandez.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar