Aleksandra Krunić i Olga Danilović Foto:Trenka Attila / Attila Trenka / Profimedia/Fabrice COFFRINI / AFP / Profimedia

U Srbiji se dugo sa ovoliko pažnje nije pratio ženski tenis, šteta što su obe ostale bez titule

Olga Danilović i Aleksandra Krunić poražene su u finalima turnira u Lozani odnosno Budimpešti, ali su sjajnim igrama vratile veru u ženski tenis.

PROČITAJTE JOŠ

Krunićeva i Danilovićeva su partijama ponovo ženski tenis u Srbiji dovele u centar pažnje.

Uspele su da dođu do same završnice i borbe za trofeje, još od Ane Ivanović i Jelene Janković se čekalo se da gledamo kako se dve igračice bore u finalima WTA turnira.

Ipak, na kraju su obe teniserke ostale bez trofeja, ali se čini da ih čekaju daleko bolji dani.

Krunićeva nije uspela da osvoji titulu na turniru u Budimpešti, pošto je u finalu poražena od Bernarde Pere rezultatom 6:3, 6:3.

Previše je grešila u ključnim trenucima kada je trebalo da prelomi meč, a Pera je to znala da iskoristi i dođe do velike pobede.

Loše je srpska teniserka počela duel i osvojila samo jedan poen u prva tri gema, ali je uspela da se probudi i vrati u meč.

Videli smo veliku borbu do kraja prvog seta, a naša teniserka je promašila veliki zicer na brejk lopti i propustila priliku da se potpuno vrati.

Olga Danilović
Olga Danilović; Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

To je dalo krila Peri, koja je u drugom setu posle velikog pritiska napravila brejk u petom gemu. Iako se Krunićeva na kratko vratila, rivalka je bila neumoljiva u završnici i došla do velike pobede.

Od danas Krunićevu čeka skok na WTA listi gde je projektovana na 86. mesto.

Olga Danilović je konačno počela da opravdava veliki talenat, posle brojnih zdravstvenih problema zablistala je u Lozani gde je pokazala i da ima veliku mentalnu snagu.

Dva puta se vraćala iz teške pozicije i preokretom lomila rivalke, a najbolje je sačuvala za polufinale gde je dominantnom igrom razbila Ruskinju Anastasiju Potapovu.

Ipak, Olga je pala u finalu, pošto je Petra Martić osvojila titulu pobedom sa 6:4, 6:2. Danilovićeva je pokazala da ova nedelja predstavlja veliki podstrek za nastavak sezone.

Od ponedeljka je projektovana na 106. poziciju WTA liste, samo deset mesta slabiji plasman u odnosu na njen najbolji iz 2018. godine (bila je 96. na svetu).

Olga je došla na korak da na narednim grend slemovima igra u glavom žrebu i preskače neugodne kvalifikacije.

U prvom setu je pružila veliki otpor sjajnoj Martićevoj. Nakon što je Hrvatica napravila brejk, Danilovićeva je uspela da se vrati i bude u egalu do same završnice.

Aleksandra Krunić Foto:Trenka Attila / Attila Trenka / Profimedia

Ipak, Hrvatica je brzo napravila brejk i potvrdila osvajanje prvog seta sa 6:4.
U drugom setu su obe uspevale da zadrže svoj servis do 2:2, a onda je Martić odigrala nekoliko sjajnih drop-šot udaraca koji su je doveli u prednost i tako je napravila razliku (3:2). To je slomilo našu teniserku, koja je izgubila tri gema, a potom i meč.

„Petra je odigrala odličan meč. Želim da se zahvalim mom timu što je bio uz mene tokom ove nedelje. Odigrala sam mnogo teških mečeva. Bila je divna nedelja, a ja iz Lozane nosim mnogo divnih uspomena. Hvala svima, hvala navijačima koji ste dolazili svaki dan da nas gledate. Vidimo se sledeće godine“, izjavila je srpska teniserka po završetku meča.

Sjajnu nedelju u Lozani, Olga Danilović je kompletirala titulom u dublu, pošto je u tandemu sa Kristinom Mladenović došla do pehara.

One nisu ni morale da igraju finalni meč, dobile su ga bez borbe jer je dubl.

Zidanšek/Ekeri predao meč zbog povrede. Titulu je u dublu osvojila i Ivana Jorović koja se vraća posle povrede. U finalu dubla u letonskom gradu Lipaji, Čačanka je zajedno sa Slovenkom Dalilom Jakupović savladala Letonke Spaku i Tomase sa 6:0, 6:4.

BONUS VIDEO Olga Danilović tražila od navijača da ućute, Ruskinja plakala zbog publike 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar